Καλοκαιρινό φεστιβάλ κρασιού στην Θεσσαλονίκη

Με οινικά και μουσικά δρώμενα, και εδέσματα μαγειρεμένα με κρασί

LIFOTEAM 7.6.2016 | 16:39

Καλοκαιρινό φεστιβάλ κρασιού στην Θεσσαλονίκη
Η Νίκη Μηταρέα

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το THE PRINCE SUMMERWINE FESTIVAL διοργανώνεται στην πλατεία του Mediterannean Cosmos την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρες 20.30-00:00.


Στο σημαντικό οινικό γεγονός του καλοκαιριού οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μουσικά και οινογευστικά happenings.


Μεταξύ άλλων η γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και συνεργάτιδα της LIFO Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει εδέσματα με κρασί από το βιβλίο της «Με Κρασί και Ελληνικά», ενώ ο τηλεοπτικός sommelier Βασίλης Γαλανός θα εξηγεί τις γευστικές αρμονίες των εδεσμάτων με το κρασί. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη.

 

Οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν κορυφαίους οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα σε νέες και παλαιότερες εμφιαλώσεις, να τις συνδυάσουν με τα εδέσματα του The Prince Barserie, και να επιλέξουν, αλλά και να αγοράσουν τα κρασιά που θα τους συνοδεύουν στις ωραιότερες στιγμές του φετινού καλοκαιριού.

 

Καλοκαιρινό φεστιβάλ κρασιού στην Θεσσαλονίκη


Κάθε επισκέπτης με την είσοδό των 5€ θα παραλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, καθώς και το ειδικό έντυπο παρουσίασης των παραγωγών και των κρασιών, με το οποίο θα καθοδηγείται στην εκδήλωση.

 

Το Summerwine Festival θα συνοδεύσουν μουσικά οι EMIGRE, καθώς και η μπάντα της ταλαντούχας τραγουδίστριας Μαρίας Μούρτζου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το The Prince Barserrie, το blog krasiagr.com και ο πολυχώρος κρασιού The Winehouse.