Πρόσφυγες, μετανάστες και Αθηναίοι μαγειρεύουν μαζί συριακούς μεζέδες στο Nosotros

Αυτή την Κυριακή, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι μπαίνουν μαζί στην κουζίνα σε κλίμα συντροφικότητας και αλληλοϋποστήριξης και με τα έσοδα της μαγειρικής τους τέχνης να διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση των καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών

LIFOTEAM 2.6.2016 | 15:15

 

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros διοργανώνει αυτήν την Κυριακή μία διαφορετική εκδήλωση με πολύ ενδιαφέρον και για καλό σκοπό. Στην ταράτσα του χώρου θα πραγματοποιηθεί η «συριακή κουζίνα αλληλεγγύης», μία πρωτοβουλία προσφύγων και αλληλέγγυων που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά πρόσφυγες, μετανάστες και Αθηναίους να μαγειρέψουν μαζί συριακούς μεζέδες, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά πάνω από όλα να περάσουν όλοι μαζί ένα όμορφο απόγευμα σε ένα πολυπολιτισμικό και φιλικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της συριακής κουζίνας, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης και συντροφικότητητας. Η ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοιες πρωτοβουλίες αυξάνεται συνεχώς και την Κυριακή αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 1000 άτομα στον αυτοοργανωμένο χώρο. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών.

 

Το Nosotros είναι ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος που λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2005 ως χώρος συνάντησης, με συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και με λειτουργία βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται ελεύθερα μαθήματα γλωσσών, σεμινάρια παγκόσμιας λογοτεχνίας, σεμινάρια θεάτρου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, πολεμικών τεχνών, μουσικής, χορού-κίνησης, φωνητικής, Η/Υ, πρόβες στο μουσικό Studio και οι δραστηριότητες πληθαίνουν. Αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν πολιτιστικό διαδραστικό πολυχώρο.

 

Κυριακή 5/6, 18.00, Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.