Σπάει όλα τα ρεκόρ το "Furious 7"

Βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση με τις πιο πετυχημένες εισπρακτικά ταινίες όλων των εποχών.

LIFOTEAM 27.4.2015 | 19:04

 

 

Το Furious 7 που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες εβδομάδες στους κινηματογράφους όλου του κόσμου και παίζεται ήδη στη χώρα μας, παρέμεινε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικανικού μποξ όφις, προσθέτοντας άλλα 18,3 εκατομμύρια δολάρια στις συνολικές εισπράξεις των 320,5 εκ. που έχει μαζέψει στην Αμερική. Στη χώρα μας, μέχρι τις 19/4, η έβδομη προσθήκη στο δημοφιλές franchise "Μαχητές των Δρόμων" είχε ξεπεράσει τα 300.000 εισιτήρια. 

 

Η ταινία έσπασε επίσης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το φράγμα του ενος δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο μποξ όφις εκτός Αμερικής. Είναι η τρίτη ταινία, μετά τον Τιτανικό και το Avatar του Τζέιμς Κάμερον που καταφέρνει αυτό το ρεκόρ. Οι συνολικές εισπράξεις της σε όλο τον κόσμο ανέρχονται πλέον σε 1,3 δις, αριθμός που την κατατάσσει στην πέμπτη θέση των πιο επιτυχημένων εισπρακτικά ταινιών όλων των εποχών. Από ό, τι φαίνεται, μάλιστα, θα ξεπεράσει τον επίλογο του Χάρι Πότερ, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 1,34 δις.

 

Παράλληλα, μια άλλη ταινία είναι έτοιμη να διεκδικήσει νέα εισπρακτικά ρεκόρ. Το δεύτερο μέρος των Εκδικητών, Avengers: The Age of Ultron, ντεμπούταρε σε πολλές χώρες του κόσμου το τριήμερο που μας πέρασε και όπου κι αν προβλήθηκε, βρέθηκε στην κορυφή, μαζεύοντας για αρχή 201,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Εντυπωσιακό νούμερο, δεδομένου του ότι δεν έχει ακόμα προβληθεί ούτε σε Κίνα και Ιαπωνία, δυο αγορές που είναι πολύ σημαντικές για τις παγκόσμιες εισπράξεις των blockbusters.