Πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα των πέμπτων "Πειρατών της Καραϊβικής"

Ο Τζακ Σπάροου του Τζόνι Ντεπ επιστρέφει.

LIFOTEAM 22.4.2015 | 13:55

 

Μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία των τέταρτων "Πειρατών της Καραϊβικής" οι οποίοι μάζεψαν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο μποξ όφις το 2011, η Disney δεν θα μπορούσε να μη συνεχίσει το δημοφιλές franchise. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν με το γράψιμο του σεναρίου και το μπάτζετ, η πέμπτη ταινία με τον υπότιτλο "Dead Men Tell No Tales" έχει ξεκινήσει γυρίσματα με προγραμματισμένη ημερομηνία πρεμιέρας την 7η Ιουλίου 2017.

 

Η παραγωγή της νέας ταινίας δεν προχωρά, ωστόσο, χωρίς εμπόδια. Ένα μήνα πριν, ο Τζόνι Ντεπ έπαθε κάταγμα στο χέρι και ο ηθοποιός έπρεπε να χειρουργηθεί πριν επιστρέψει στα γυρίσματα. Ο Ντεπ φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία - στην οποία φυσικά δεσπόζει ο Τζακ Σπάροου:

 

Πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα των πέμπτων "Πειρατών της Καραϊβικής"

 

"Ο κάπτεν Τζακ επιστρέφει και δεν θα τον αφήσουμε να φύγει" έγραψε ο Μπρουκχάιμερ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για να συνοδέψει τη φωτογραφία. Φυσικά, δεν αποκαλύπτονται και πολλά για την πλοκή της ταινίας και η αισθητική της φωτογραφίας είναι μάλλον γνώριμη στους φαν της σειράς: ο "λοξός" πειρατής Τζακ Σπάροου είναι και πάλι αιχμάλωτος και δείχνει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Ντεπ έχει το γνωστό ύφος που συντέλεσε στο να γίνει ο χαρακτήρας του εξαιρετικά δημοφιλής και οι "κακοί" έχουν ιδιαίτερα εχθρικές διαθέσεις.

 

Αυτό που αναμένουμε μάλλον περισσότερο από τη νέα ταινία, είναι η πρώτη λήψη που να περιλαμβάνει τον νέο κακό της ιστορίας, τον κάπτεν Σαλαζάρ που θα υποδυθεί ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Σύμφωνα με τη σύντομη σύνοψη της πλοκής που έχει γίνει γνωστή, ο Σαλαζάρ είναι παλιός γνώριμος του Σπάροου και μαζί με το πλήρωμά του που αποτελείται από μερικούς ακόμα "πειρατές-φαντάσματα", έχουν αποδράσει από το Τρίγωνο των Βερμούδων με σκοπό να σκοτώσουν όλους τους άλλους πειρατές των θαλασσών. Ο Σπάροου ψάχνει τη μυθική Τρίαινα του Ποσειδώνα που θα του δώσει πλήρη έλεγχο των θαλασσών και θα τον βοηθήσει να σταματήσει τα σχέδια του Σαλαζάρ.

 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχουν αναλάβει οι Νορβηγοί Espen Sandberg & Joachim Rønning, σκηνοθέτες του υποψήφιου για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2013, Kon-Tiki.