Η Καινούργια Φιλενάδα

Κερδίστε 5 διπλές Προσκλήσεις για τη νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν

LIFOTEAM 8.4.2015 | 15:48

Στις 16 Απριλίου έρχεται στη Μεγάλη Οθόνη "Η καινούργια Φιλενάδα", η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν,  με τους Ρομαίν Ντυρίς,
Αναΐς Ντεμουστιέ και Ραφαέλ Περσονάζ. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία γεμάτη σασπένς που σίγουρα δεν μοιάζει με καμία άλλη.

 

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τo lifo.gr, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 5 διπλές προσκλήσεις για την avant-premiere της ταινίας (15/4) . Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση στέλνετε email στο [email protected] μέχρι την Τρίτη 14 Απριλίου στις 12.00, με τίτλο «Καινούργια Φιλενάδα» και στο κείμενο το ονοματεπώνυμο, το κινητό σας τηλέφωνο και την περιοχή σας.

 

5 νικητές θα κερδίσουν, μέσω κλήρωσης, από μία διπλή πρόσκληση για την avant-premiere που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 20:30 στον κινηματογράφο Αθήναιον (Β. Σοφίας 124, Αμπελόκηποι).

 

 


Λίγα Λόγια για την ταινία:


 

Σύνοψη

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.

 

Δείτε το επίσημο τρέιλερ:

 

Βραβεία – Φεστιβάλ

  • Βραβείο San Sebastian Official Selection 2014.
  • Toronto 2014, Gala Presentation.
  • London 2014, Gala.
  • Βραβείο κοινού, St Petersburg 2014.
  • Επίσημη προβολή στην τελετή λήξης Γαλλόφωνου Φεστιβάλ 2015 στην Αθήνα.

 

Αναφορές στην ταινία

 

"Ο Francois Ozon συμπληρώνει  τον κατάλογο των δημιουργιών του με την ταινία      Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ,   που μετατρέπει  ένα μικρό διήγημα της Ruth Rendell σε μια απολαυστική ωδή για τη μεταμόρφωση, τον πόθο,  την σεξουαλικότητα, συνδυάζοντας την δραματική πραγματικότητα με το περιπαικτικό χιούμορ και το Χιτσκοκικό σασπένς." The Hollywood reporter, Toronto 

 

"Η ατμόσφαιρα της Χιτσκοκικής αγωνίας και η έντονη σεξουαλικότητα, δεν είναι πλέον κάτι νέο για τον Francois Ozon. Σπανίως όμως ο Γάλλος σκηνοθέτης έχει αναλύσει τόσο τις ρωγμές  του αστικού προσωπείου των χαρακτήρων του με τόσο  ήπιο και ευχάριστο  τρόπο  όσο στην  " ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ".  

 

 Ένα επιδέξια δοσμένο ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που μαθαίνει ότι ο σύζυγος της νεκρής της φίλης, βαστά φυλαγμένο ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό.  Αυτή η απολαυστική  ταινία αποτελεί μια έκπληξη  τόσο για τον τρόπο που αντιπαραβάλλεται η συνεχώς  εξελισσόμενη δυναμική του πόθου και της επιθυμίας,  όσο και για την κλιμάκωση της δύναμης των συναισθημάτων, αποτελώντας μια πιο ζεστή και ανοικτή εμπειρία από ό,τι το σκοτεινό παραμύθι της Ruth Rendell στο οποίο βασίστηκε. Με τις αριστοτεχνικά δοσμένες ερμηνείες των Anais Demoustier και Romain Duris, η ταινία θα γοητεύσει το arthouse κοινό παγκοσμίως." Variety, Toronto 

 

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 107'

Σκηνοθεσία – σενάριο: François Ozon

Πρωταγωνιστούν: Romain Duris , Anaïs Demoustier , Raphaël Personnaz 

Παραγωγή: Eric Altmayer - Nicolas Altmayer

Μουσική: Philippe Rombi 

Φωτογραφία: Pascal Marti 

 

Extra Tip: Στην ταινία εκτός από την εξαιρετική μουσική του Philippe Rombi, ακούγονται τα τραγούδια:

 

  • “Hot N Cold” (K. Perry / L. Gottwad / M. Martin) Performed by Katy Perry.
  • “Une Femme avec toi” (A. Ferrari / V. Pallavicini / P. Delanoë) Performed by Nicole Croisille.
  • “Follow Me”  (A. Lear / A. Moon) Performed by Amanda Lear.
  • “ Mon cœur s’ouvre à toi” (Camille Saint-Saens, Aria from Samson and Delilah) Vocals: Klaus Nomi