ΧΟΜΠΙΤ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών

Το φινάλε της συγκλονιστικής τριλογίας έρχεται στις 18/12

LIFOTEAM 18.12.2014 | 10:10

Ο επίλογος γράφτηκε για την συγκλονιστική τριλογία "Χόμπιτ" πιο επικός από κάθε προσδοκία, ανταμείβοντας τους πιστούς φαν που εδώ και καιρό περίμεναν τη νέα και τελευταία δημιουργία.

 

Από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στη Μεγάλη Οθόνη (ακόμα και σε 3D και HFR 3D) την "Μάχη των Πέντε Στρατών" που βασίστηκε στο δημοφιλές αριστούργημα "ΧΟΜΠΙΤ" του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και το οποίο επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ® Πίτερ Τζάκσον.

 

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας και σίγουρα περιμένουμε δράση, περιπέτεια και επικές σκηνές. Αυτό που ίσως να μην περιμένουμε όμως είναι αυτό που αφήνει να εννοηθεί η συν-σεναριογράφος Φίλιπα Μπόγιενς η οποία εκμυστηρεύτηκε πως η ταινία θα είναι γεμάτη εκπλήξεις και ενδέχεται να χρειαστούμε ακόμα και… χαρτομάντιλα! Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη θα είναι και το πλούσιο καστ που πλαισιώνουν ακόμα οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ και Ορλάντο Μπλουμ.


Η ιστορία συνεχίζεται με την ανάκτηση του Βασιλείου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, όπου ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του.

Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον, έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Η ταινία αποτελεί τον επικό επίλογο στις περιπέτειες των Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν), Θόριν Δρύασπις (Ρίτσαρντ Άρμιτατζ) και των Νάνων. Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ και δίνει τη δική του μάχη μαζί με τους Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Λι Πέις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Σκοτ, Στίβεν Φράι.

 

Δείτε το επίσημο τρέιλερ:

 

 

Extra Tip

Η Μάχη των Πέντε Στρατών είναι μια μάχη μεγαλύτερης δυναμικής από τη Μάχη της Γκόντορ στο Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ. Ο υπεύθυνος ειδικών εφέ, Τζο Λέτερι, ισχυρίζεται πως στο Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ χρησιμοποιήθηκαν 1.850 ψηφιακές λήψεις, στο ΧΟΜΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ 2.176 ψηφιακές λήψεις, ενώ στο επικό φινάλε της τριλογίας του ΧΟΜΠΙΤ, οι ψηφιακές λήψεις θα είναι ακόμα περισσότερες.

 

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον
Πρωταγωνιστούν:
Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Ίαν ΜακΚέλεν, Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Λι Πέις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Σκοτ, Στίβεν Φράι, Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ορλάντο Μπλουμ