Snowpiercer

2031 μ.Χ, μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα για να αποκοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

LIFOTEAM 21.4.2014 | 10:01

Σωτήριον έτος 2031 μ.Χ. Μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα, για να ανακοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια νέα εποχή παγετώνων έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. 2031 μ.Χ. είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης. Οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης», μη μπορώντας να ανεχθούν πλέον τις κακές συνθήκες διαβίωσης, επαναστατούν και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα που η ελίτ της «πρώτης θέσης» θεωρεί «ιερό».

 

 

Η πολυαναμενόμενη  πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική δουλειά του Κορεάτη σκηνοθέτη Τζουν-Χο Μπονγκ ("Gwoemul/The Host", "Salinui Chueok/Μνήμες Εγκλήματος", "Madeo/Mother") που έρχεται στις οθόνες από τις 24 Απριλίου, είναι μία εντυπωσιακή σύμπραξη δυο διαφορετικών κινηματογραφικών σχολών.

 

Το Aμερικανό-Kορεάτικο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασίζεται στο γαλλικό graphic novel, Le Transperceneige των Ζακ Λομπ και Ζαν-Μαρκ Ροσέτ.  

 

To σενάριο του Snowpiercer συνυπογράφουν ο Τζουν - Χο Μπονγκ και ο Κέλι Μάστερσον, με πρωταγωνιστές τους Τίλντα Σουίντον, Κρις Έβανς, Σονγκ Κανγκ-χο, Τζον Χερτ, Έντ Χάρις, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούεν Μπρέμνερ και Άλισον Πιλ.