Magdalena: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της

Η ζωή, το πάθος και η ανάσταση του Ιησού Χριστού, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας. Δωρεάν προβολή τη Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 στις 18.45 στα Village Cinemas (αιθ. 7) στο The Mall Athens στο Μαρούσι.

LIFOTEAM 8.4.2014 | 11:15

Magdalena: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της

 

Η ταινία «Magdalena: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της», αφηγείται την ζωή του Ιησού Χριστού μέσα από τα μάτια της Μαρίας Μαγδαληνής, μιας γυναίκας που έζησε εκείνη την εποχή και αποκαλύπτει τι μπορεί να συμβεί όταν οι γυναίκες αρνούνται να ζήσουν με ηττοπάθεια και διαλέγουν να ανακαλύψουν την πραγματική τους αξία. Μια ιστορία στοργής, ελευθερίας και σκοπού! Γιατί ο Ιησούς, ήταν ίσως ο πρώτος που τίμησε τις γυναίκες και σεβάστηκε την αξιοπρέπειά τους. Με έναν όμορφο και συγκινητικό τρόπο, η Μαρία Μαγδαληνή αφηγείται πώς ο Ιησούς Χριστός άλλαξε τη ζωή της και τη ζωή άλλων γυναικών εκείνης της εποχής. Κάθε πτυχή της ταινίας είναι προσεκτικά επεξεργασμένη από γυναίκες οι οποίες με πάθος προσπαθούν να μεταδώσουν σε άλλες γυναίκες το μήνυμα ότι ο Θεός τις αγαπά και ότι έχουν αξία.

 

Καθώς παρακολουθούμε την ταινία, βλέπουμε την γυναίκα στο πηγάδι να συνειδητοποιεί ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας, την γυναίκα που πιάστηκε να μοιχεύει να δέχεται την συγχώρηση, την γυναίκα που αιμορραγούσε να λαμβάνει θεραπεία, σωματικά, φυσικά και πνευματικά. Αυτές οι Βιβλικές ιστορίες μας οδηγούν να δούμε καθαρά πόσο ο Ιησούς δίνει την αξία που πρέπει στην γυναίκα. Και τότε και τώρα ο Ιησούς συναντά τις γυναίκες μέσα στα προβλήματά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 

Η ταινία αυτή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 90 γλώσσες.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι, σε μια εποχή που η μαρτυρία των γυναικών δεν γινόταν αποδεκτή στα τότε δικαστήρια και που οι Φαρισαίοι καθημερινά προσεύχονταν ευχαριστώντας τον Θεό που δεν τους έκανε δούλους, εθνικούς ή γυναίκες, ο Ιησούς επιλέγει γυναίκες για να είναι μάρτυρες της ανάστασης Του και συμπεριφέρεται σ' αυτές με σεβασμό και εκτίμηση, κάτι, που θεωρήθηκε "επαναστατικό" για την εποχή Του.

 

Η ταινία έχει απήχηση σε γυναίκες από κάθε πολιτισμό καθώς τις αγγίζει συναισθηματικά και εξετάζει τις βαθύτερες ανησυχίες τους. Παρόλο που οι γυναίκες είναι το προφανές κοινό, άντρες που είδαν την ταινία, σχολίασαν ότι τους βοήθησε πολύ στο πως να φέρονται στις γυναίκες σύμφωνα με το ανώτατο παράδειγμα του Ιησού.

 

Magdalena: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της

 

Ιστορία

  • Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 2006.
  • Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2007, στα Ηνωμένα Έθνη, την
  • Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
  • Έχει προβληθεί σε πάνω από 42 χώρες.
  • Διαθέσιμη σε πάνω από 90 γλώσσες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την ταινία δείτε εδώ