«Μετά την Καταιγίδα»: Μια δυνατή περιπέτεια επιβίωσης

Ο σκηνοθέτης Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία που θα μας καθηλώσει

LIFOTEAM 30.5.2018 | 18:10

Τρία χρόνια μετά το Έβερεστ, ο «Βίκινγκ» του σινεμά φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια αληθινή ιστορία και ένα εξαιρετικό καστ.


Το 1983, μια απίστευτη οδύσσεια συνέβη στα ανοιχτά του Ειρηνικού ωκεανού. Δύο νέοι κι ερωτευμένοι ιστιοπλόοι, η Τάμι Όλνταμ Άσκραφτ και ο Ρίτσαρντ Σαρπ, ξεκίνησαν με ένα μεγάλο ιστιοφόρο από την Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας μέχρι το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

 

Κανείς τους δεν περίμενε πως αυτό που ξεκίνησε σαν μια συναρπαστική περιπέτεια θα κατέληγε σε υδάτινο εφιάλτη. Όταν ο μεγαλύτερος τυφώνας στην ιστορία του Ειρηνικού τους χτύπησε, η Τάμι ξύπνησε στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της βαριά χτυπημένο και το σκάφος κατεστραμμένο.

 

«Μετά την Καταιγίδα»: Μια δυνατή περιπέτεια επιβίωσης

 

Με το πλησιέστερο λιμάνι να βρίσκεται 1.500 μίλια μακριά, έπρεπε να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά.

 

Δέκα χρόνια μετά το τρομερό αυτό ατύχημα, η Άσκραφτ μετέφερε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε επί 41 μέρες στη θάλασσα στο βιβλίο «Red Sky in Mourning: The True Story of a Woman's Courage and Survival at Sea», ενώ σήμερα, τη συγκλονιστική αυτή ιστορία μεταφέρει στην οθόνη -πάντα με την καθοδήγηση της Άσκραφτ- ο σκηνοθέτης του «Έβερεστ» Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ.

 

Ο Ισλανδός δημιουργός ήταν η ιδανική επιλογή για τη θέση του σκηνοθέτη καθώς εκτός από ειδικός σε περιπέτειες επιβίωσης, είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας.

 

«Μετά την Καταιγίδα»: Μια δυνατή περιπέτεια επιβίωσης

 

Για να αποτυπώσει μάλιστα με ακρίβεια και αυθεντικότητα τον απίστευτο αγώνα επιβίωσης της Άσκραφτ, ο Κορμάκουρ γύρισε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας με κάμερα σε ιστιοφόρο στα ανοιχτά των Φίτζι, κατά τη διάρκεια εξαντλητικών γυρισμάτων που διαρκούσαν 12-14 ώρες την ημέρα.


Στον ρόλο της 23χρονης Τάμι θα δούμε την δύο φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σέιλιν Γούντλεϊ (Οι Απόγονοι, Η Τριλογία της Απόκλισης). Η ηθοποιός και ακτιβίστρια ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο καθώς η προσωπικότητά της μοιάζει πολύ σε αυτήν της πραγματικής Τάμι, όπως παραδέχονται οι συντελεστές της ταινίας.

 

«Μετά την Καταιγίδα»: Μια δυνατή περιπέτεια επιβίωσης

 

Την ίδια αίσθηση όμως είχε και η πραγματική Τάμι για την επιλογή του Σαμ Κλάφλιν στον ρόλο του αρραβωνιαστικού της Ρίτσαρντ Σαρπ. «Μου θυμίζει τόσο πολύ τον Ρίτσαρντ», θα πει η ίδια για τον ηθοποιό.


Εκτός από μια συνταρακτική περιπέτεια επιβίωσης, η ταινία είναι και ένα ύμνος στην αληθινή αγάπη και τη δύναμη της γυναίκας. Η Τάμι και ο Ρίτσαρντ είχαν μια σχέση τόσο βαθιά που ήταν σχεδόν μαγνητική. Και αυτό είναι κάτι που η Γούντλεϊ και ο Κλάφλιν μεταφέρουν εκπληκτικά στην οθόνη λόγω της απίθανης χημείας τους.

 

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την ODEON.


Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

«Μετά την Καταιγίδα»: Μια δυνατή περιπέτεια επιβίωσης