Η ταινία έναρξης και η αφίσα του φετινού Athens Open Air Film Festival

Οι δωρεάν προβολές ξεκινούν στις 4 Ιουνίου

The LiFO team, 25.5.2018 | 18:46

To 8o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας μόλις αποκάλυψε την φετινή του αφίσα αλλά και την ταινία έναρξης του. To πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης ξεκινά στις 4 Ιουνίου με την δωρεάν προβολή της ταινίας “The Bridges of Madison” στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

 

Στην ταινία του 1995 πρωταγωνιστεί η Meryl Streep, σε μία από τις καλύτερές της ερμηνείες, και ο Clint Eastwood, που μετέφερε το έργο στον κινηματογράφο βασιζόμενος στο ομώνυμο best seller του Robert James Waller.

 

Ειδικά για την όγδοη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, την αφίσα επιμελήθηκε ο graphic designer -illustrator (γραφίστας- εικονογράφος) Βασίλης Μέξης και όπως αναφέρει ο ίδιος: «Με φόντο το μπλε χρώμα του λυκόφωτος, φέτος το Athens Open Air Film Festival αποκτά συμβολικά το σχήμα ενός φάρου.

 

Υψώνεται και στέκει όπως ένας μαγικός προβολέας, που απλώνει το δικό του φως μέσα στη νύχτα. Για 8η χρονιά, το φως αυτό θα μεταμορφώσει τις γωνίες της πόλης σε θερινά σινεμά, ολοκληρώνοντας μέχρι τον Αύγουστο ένα ψηφιδωτό από κινηματογραφικά αριστουργήματα

 

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ετοιμάζεται να εκπέμψει και πάλι. Σαν ένας φωτεινός φάρος στον «ωκεανό» της νυχτερινής πόλης».

 

Η ταινία έναρξης και η αφίσα του φετινού Athens Open Air Film Festival
Ειδικά για την όγδοη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, την αφίσα επιμελήθηκε ο graphic designer -illustrator (γραφίστας- εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.

 

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μέξη

Το 2016 επιμελήθηκε την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival, η οποία απέσπασε έπαινο ΕΒΓΕ 2017  (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) στην κατηγορία «Αφίσα», ενώ μαζί με την αφίσα των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας διακρίθηκαν στους «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» του περιοδικού GRDesign και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.

 

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα ξένων εκδόσεων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

 

Info

8ο Athens Open Air Film Festival

Έναρξη: Δευτέρα  4 Ιουνίου | Ώρα: 21:00| Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Περαιτέρω πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: www.cinemagazine.gr & www.aoaff.gr

Οδηγός Σινεμά