ADVERTORIAL

 

Revenge: Ποτέ η εκδίκηση δεν ήταν πιο pop

 

Πόσο αίμα αντέχεις να δεις; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις πριν αποφασίσεις να πας μέχρι την πλησιέστερη σκοτεινή αίθουσα για να δεις τη μεγαλύτερη εκδίκηση που πάρθηκε ποτέ από γυναίκα. Και τι γυναίκα. Την Ιταλίδα ενζενί Ματίλντα Λουτζ.

 

Το Revenge είναι η ιστορία εκδίκησης της Τζεν, μιας πανέμορφης κοπέλας που περνά ένα παθιασμένο Σαββατοκύριακο με τον -παντρεμένο- σύντροφό της. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι που δύο φίλοι του εμφανίζονται ξαφνικά για το καθιερωμένο ετήσιο κυνήγι τους στην έρημο.

 

Μουσική, αλκοόλ, διασκέδαση και φιλήδονα βλέμματα κατακτούν τις πρώτες ώρες της κοινής τους συνύπαρξης. Μέχρι που τα πράγματα φεύγουν δραματικά εκτός ελέγχου, όταν οι τρεις άνδρες εκμεταλλεύονται την Τζεν και την εγκαταλείπουν στην κόλαση της καυτής ερήμου, θεωρώντας τη νεκρή. Ή μήπως όχι;

 

Revenge: Ποτέ η εκδίκηση δεν ήταν πιο pop

 

Διψασμένη για εκδίκηση, η Τζεν μεταμορφώνεται σε φονική μηχανή -κάτι σαν τη Νύφη στο Kill Bill– και επιστρέφει για να μετατρέψει το καθιερωμένο κυνήγι στο πιο αιματοβαμμένο ανθρωποκυνηγητό της Ιστορίας.

 

Η ταινία που σόκαρε το κοινό στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Sundance είναι ένα rape & revenge φιλμ που βάζει τη Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Κοραλί Φαρζάτ στο πάνθεον του extreme horror, ενός χώρου καθαρά ανδροκρατούμενου. Μια ταινία ύμνος στο girl power εν μέσω εποχής #metoo. Ένα indie διαμάντι γεμάτο συμβολισμούς, pop αναφορές και ποτάμια αίματος.

 

Revenge: Ποτέ η εκδίκηση δεν ήταν πιο pop


Το Revenge δανείζεται την αισθητική του από κλασικές ταινίες είδους, όπως το Drive του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και το Κάτω από το Δέρμα του Τζόναθαν Γκλέιζερ, ενώ το πετσόκομμα θυμίζει κάτι από το ταραντινικό Death Proof και το Planet Terror.

 

Την ίδια στιγμή, η ινσταγκραμική φωτογραφία και η σκοτεινή ηλεκτρονική μουσική με τα αιχμηρά synths και τους διαπεραστικούς industrial ήχους μετατρέπουν το Revenge σε ένα insta-cult κινηματογραφικό φαινόμενο για πολύ γερά στομάχια. Ένα play στο τρέιλερ αρκεί για να σε κάνει να αναρωτηθείς: Αντέχεις να τη δεις;

 


Το Revenge έρχεται στις 3 Μαΐου στους κινηματογράφους από την ODEON.

 

Δείτε το τρέιλερ: