i.P.A.S. Film Festival: Ένα διεθνές φεστιβάλ πολιτικών ταινιών μικρού μήκους

55 ανεξάρτητες παραγωγές από 25 χώρες θα προβληθούν στο Booze Cooperativa

Το i.P.A.S. Film Festival καταφθάνει για δεύτερη φορά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Booze Cooperativa. Ένα επταήμερο κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, στο οποίο συμμετέχουν 55 ανεξάρτητες παραγωγές, 25 διαφορετικές χώρες, 14 animation, 21 ταινίες μικρού μήκους και 20 ντοκιμαντέρ.

 

Το i.P.A.S. Film Festival, δημιούργημα της Κοιν.Σ.Επ. The Default Project, είναι το πρώτο ελληνικό πολιτικό και ακτιβιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος τόπος ανοιχτόκαρδης κι απροκατάληπτης συνάντησης νέων ανεξάρτητων κινηματογραφιστών απ' όλο τον κόσμο με το πολιτικά ευαισθητοποιημένο ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα τους την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα τους την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.


Σε πρώτο επίπεδο, στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές με καθημερινές προβολές και παράλληλες δράσεις, και σε δεύτερο επίπεδο, να συμβάλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών χαμηλού κόστους που κατά κανόνα αποκλείονται από την κυρίαρχη κινηματογραφική αγορά.


Το πιο διαδραστικό και εξωστρεφές διεθνές φεστιβάλ πολιτικών ταινιών μικρού μήκους που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Αθήνας τα έχει όλα χωρίς αντίτιμο εισόδου: προβολές, συζητήσεις, παράλληλες εκδηλώσεις, ψηφοφορία και ενεργή συμμετοχή του κοινού, αλληλεπίδραση και γνωριμία με τους διαγωνιζόμενους σκηνοθέτες, απονομή βραβείων κριτικής επιτροπής και κοινού.


Παράλληλες Δράσεις:

Τετάρτη 18/4, ώρα 20.30 | Marketing Masterclass by Daniel Gshaider from Gruvi.tv

Τεχνικές προώθησης κινηματογραφικού έργου που απευθύνεται σε παραγωγούς, διανομείς ταινιών, αλλά και ανεξάρτητους κινηματογραφιστές. Μια χρήσιμη μελέτη της αγοράς του σήμερα.

 

Κυριακή 22/4, ώρα 20.30 | Award Ceremony

Απονομή βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής.

Συζήτηση και γνωριμία με τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ

 

Info:

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57 (σταθμός μετρό Μοναστηράκι), Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6950 686277

Διάρκεια φεστιβάλ: Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 - Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ωράριο προβολών: Καθημερινά 17.30 έως 23.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Οδηγός Σινεμά