Το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» θίγει ζητήματα του σήμερα με φόντο την Άγρια Δύση

O σκηνοθέτης των «Crazy Heart» και «Ανίερη Συμμαχία» επιστρέφει πιο ώριμος από ποτέ με ένα all-star καστ και μια επική περιπέτεια επιβίωσης

LIFOTEAM 21.2.2018 | 12:09

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ, η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ, που αγαπήσαμε στο «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, και ο κακός του «Ο Τελευταίος Μοϊκανών» Ουές Στάντι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις ανάγκες της νέας, πολυαναμενόμενης ταινίας του Σκοτ Κούπερ «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου».

 

Η ιστορία τοποθετείται στις ΗΠΑ του 1892 και στο τέλος των αιματηρών Ινδιάνικων Πολέμων, μιας φρικιαστικής εποχής για την ανθρωπότητα.

 

Το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» θίγει ζητήματα του σήμερα με φόντο την Άγρια Δύση


Όλα ξεκινούν όταν ο λοχαγός Τζο Μπλόκερ (Κρίστιαν Μπέιλ), διαβόητος για το ρατσιστικό μίσος του προς τους Ινδιάνους, αναλαμβάνει απρόθυμα την τελευταία και δυσκολότερη αποστολή του: να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι (Ουές Στάντι), αρχηγό της φυλής Τσεγιέν και πιο μισητό εχθρό του, μαζί με την οικογένειά του, πίσω στην πατρίδα τους, τη Μοντάνα.

 

Το μακρύ και εξαντλητικό τους ταξίδι θα ακολουθήσει μια νεαρή χήρα (Ρόζαμουντ Πάικ) που είδε την οικογένειά της να σφαγιάζεται από Ινδιάνους Κομάντσι.

 

Οι τρεις θανάσιμοι εχθροί θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις φαινομενικά αγεφύρωτες διαφορές τους και να ενωθούν προκειμένου να βγουν ζωντανοί από ένα σκληρό και επικίνδυνο οδοιπορικό γεμάτο εχθρούς –με μεγαλύτερο τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» θίγει ζητήματα του σήμερα με φόντο την Άγρια Δύση


Όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας έλαβε ένα χειρόγραφο σενάριο από τον εκλιπόντα σεναριογράφο Ντόναλντ Στιούαρτ («Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Παιχνίδια Ολέθρου») μαγεύτηκε από το βάθος του.

 

«Πάντα ήθελα να κάνω ένα ουέστερν» δηλώνει. «Ήθελα, όμως, να το κάνω με τους δικούς μου όρους ώστε η ταινία να αντικατοπτρίζει και την κατάσταση στη σημερινή Αμερική, όσον αφορά τη φυλή και την κουλτούρα. Όλοι ξέρουμε πόσο κακοποιήθηκαν οι γηγενείς Αμερικάνοι και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και σήμερα προς τους έγχρωμους. Το βλέπεις να συμβαίνει και στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Οπότε η ταινία αγγίζει ζητήματα οικουμενικά».

 

Το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» θίγει ζητήματα του σήμερα με φόντο την Άγρια Δύση

 

Η ταινία έχει εντυπωσιάσει κοινό, κριτικούς αλλά και τον διεθνή Τύπο, με το Rolling Stone να μιλά για «ένα δυνατό και τεράστιο κατόρθωμα».

 

Τα φωτογενή τοπία της Άγριας Δύσης, η υπέροχη μουσική του Μαξ Ρίχτερ και η ζωντανή φωτογραφία του Μασανόμπου Τακαγιανάγκι («Οδηγός Αισιοδοξίας», «Spotlight: Όλα στο Φως») συνηγορούν σε αυτό, ενώ τα καθηλωτικά κάδρα του Κούπερ, το μεστό σενάριο του Ντόναλντ Στιούαρτ και, βέβαια, οι συγκλονιστικές ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών μετατρέπουν την ταινία σε κινηματογραφική εμπειρία.


22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON

 

Δείτε το trailer: