Οι «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» έρχονται στη Στέγη

Προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας που έκανε γνωστό διεθνώς τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και ένα πάρτι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Flix it γιορτάζει στη Στέγη την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μας καλεί να δούμε σε αποκατεστημένη κόπια τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», έναν εξωφρενικό και, συγχρόνως, τρυφερό φόρο τιμής στη γυναικεία ψυχολογία, που καθιέρωσε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.


Ο Ιβάν, μετά από πολλά χρόνια σχέσης με τη σύντροφό του και συνάδελφό του στις μεταγλωττίσεις ταινιών, Πέπα, την χωρίζει, αφήνοντάς της ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή. Η Πέπα ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά.


Στη διαδρομή θα συναντήσει τη γυναίκα του, που έχει βγει πρόσφατα από το ψυχιατρείο, ενώ την ίδια στιγμή η φίλη της Πέπα, Καντέλα, έρχεται να μείνει στο σπίτι της, γιατί φοβάται τον τρομοκράτη εραστή της.


Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται στο σπίτι και ο Κάρλος, ο γιος του Ιβάν με την αρραβωνιαστικιά του! Καθώς η ώρα περνάει, όλοι ανακαλύπτουν πως συνδέονται με τρόπους που δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

 

Ο σκηνοθέτης είπε για τις «Γυναίκες» του το 2016: «Με αυτή την ταινία προσπάθησα να μιλήσω για την εγκατάλειψη, την έλλειψη κατανόησης ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες.


Ήθελα να βρω έναν τρόπο να αστειευτώ με τα δικά μου προβλήματα. Το νόημα ήταν να πάρω μια επώδυνη κατάσταση και να την μετατρέψω σε κάτι κωμικό και αστείο.

 

Ήθελα ένα ποπ-αρτ σκηνικό, με παστέλ χρώματα. Αν είχα τα χρήματα και τις επαφές, θα ζητούσα να το σχεδιάσει ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ.


Οι "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" είναι ένα κομβικό φιλμ για τη ζωή μου. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μου άνοιξε πόρτες. Έχουν ήδη γίνει δύο διασκευές σε μιούζικαλ και ένα θεατρικό έργο στην Ιταλία. Είναι μια ταινία που παραμένει ζωντανή.»


Πριν την ταινία, θα προβληθεί ένα βίντεο αφιερωμένο στις γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μετά, θα ακολουθήσει πάρτι στο φουαγιέ του 5ου ορόφου με δυνατή μουσική και ακόμα πιο «δυνατά» γκασπάτσο.


Info:

«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Μικρή Σκηνή

Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 219 9005800

Τρίτη 6 Μαρτίου, 20:00

Εισιτήρια: 4, 5, 7 ευρώ

Με υπότιτλους στα αγγλικά και με υπότιτλους στα ελληνικά για κωφούς

Οδηγός Σινεμά