Το ντοκιμαντέρ «λπ» για την Λένα Πλάτωνος κάνει πρεμιέρα στην Στέγη

Μετά το τέλος της ταινίας, στην σκηνή θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος για ένα ακουστικό live στο πιάνο

The LiFO team, 23.11.2017 | 11:37

Τη ζωή, το έργο, την επίδραση και την διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος καταγράφει το καινούριο ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 18 Δεκεμβρίου.

 

Το «Flix it στη Στέγη» αποθεώνει μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, διασχίζοντας μαζί της τη μεγάλη διαδρομή από τις αξέχαστες μέρες του Σαμποτάζ μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων.

 

Το «λπ» είναι ένα αναπάντεχο, γεμάτο εκπλήξεις, συγκίνηση και πραγματική έμπνευση πορτρέτο της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.

 

Μετά το τέλος της ταινίας, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος για ένα ακουστικό live στο πιάνο, σε μια σύμπραξη με τον σπουδαίο turntablist Philip Jeck για ένα σόου ειδικά φτιαγμένο για το «Flix it στη Στέγη».

 

Το πάρτι θα συνεχιστεί στο λόμπι της Στέγης, με μουσική που θα επιλέγει ο Josh Cheon της Dark Entries Records, ως επιστέγασμα της πιο πολυαναμενόμενης βραδιάς του Δεκεμβρίου.

 

Το ντοκιμαντέρ «λπ» για την Λένα Πλάτωνος κάνει πρεμιέρα στην Στέγη
Το «λπ» είναι ένα αναπάντεχο, γεμάτο εκπλήξεις, συγκίνηση και πραγματική έμπνευση πορτρέτο της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.

 

Η ταινία

Η μουσική της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής προσωπικότητας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με ριζοσπαστικές δουλειές που, όπως αποδείχθηκε, βρίσκονταν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται πλέον ολοένα περισσότερο διεθνώς, χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και τα remix κομματιών της.

 

Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία λπ επιστρέφει στην εποχή της δημιουργίας αυτών των επαναστατικών δίσκων.

 

Στο ντοκιμαντέρ λπ συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

 

Συντελεστές

μουσική Λένα Πλάτωνος | φωτογραφία Γιώργος Καρβέλας | ήχος Νίκος Κωνσταντίνου | μοντάζ Τόλης Αποστολίδης | colour grading Μάνος Χαμηλάκης | παραγωγοί Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης | σενάριο, σκηνοθεσία Χρήστος Πέτρου | παραγωγή Heretic, ΕΡΤ, ΕΚΚ, με τη συνεργασία 2/35, Dark Entries, SAE

 

 

 

Info

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

 

18 Δεκεμβρίου 2017 | 20:30

Κεντρική Σκηνή

Διάρκεια ταινίας: 69’

Διάρκεια live: 30’

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 8 €

μειωμένο και Φίλος, παρέα 5-9 ατόμων: 6 €

ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας, παρέα 10 + ατόμων: 5 €

Οδηγός Σινεμά