Το «Σινεμά με τον Φρόυντ» επιστρέφει

Ο φετινός κύκλος προβολών ξεκινά με το Silent του Γιώργου Γκικαπέππα

The LiFO team, 20.10.2017 | 17:59

H Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο "Σινεμά με τον Φρόυντ”, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στην κινηματογραφική αυτή ενότητα το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες Ελλήνων δημιουργών να συζητήσει με συντελεστές της ταινίας, ψυχαναλυτές και κριτικούς κινηματογράφου.

 

Η έναρξη του φετινού κύκλου θα γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με την προβολή της ταινίας “Silent“ (2015) του Γιώργου Γκικαπέππα. Η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών  στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015.

 

Συζητούν οι: Γιώργος Γκικαπέππας (σκηνοθέτης), Χρήστος Ζερβής (ψυχαναλυτής). Προλογίζει ο Γιώργος Μπράμος, κριτικός κινηματογράφου.

 

Σύνοψη

Η Διδώ, η νεαρή ηρωίδα της ταινίας, τραγουδίστρια της άριας, χάνει κατά τη διάρκεια των τελικών σπουδών της τη φωνή της. Η ταινία παρακολουθεί την προσπάθεια της να την ξαναβρεί μέσα από ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Μαζί της, ανακαλύπτουμε τον κόσμο της και το χρονικό μιας χαμένης «φωνής».

 

Πρωταγωνιστούν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μάνος Βακούσης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Μπερικόπουλος.

 

 

 

 

 

Info

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου

Ώρα 12:00

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Γενική Είσοδος : 7 Ευρώ

Οδηγός Σινεμά