To Nowhere του Σωτήρη Παλάσκα σε πρώτη προβολή στο Ινστιτούτο Goethe

Ο σκηνοθέτης και κάτοικος της Κω γύρισε την ταινία στο νησί του, στην Κάλυμνο και το Βερολίνο εν μέσω της προσφυγικής κρίσης

LIFOTEAM 17.10.2017 | 11:39

Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου οι πρόσφυγες είναι οι Ευρωπαίοι διαδραματίζεται το Nowhere του Σωτήρη Παλάσκα. Η ταινία, που θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Goethe γυρίστηκε το 2016 και 2017 στην Κω, την Κάλυμνο και το Βερολίνο, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.

 

Εκτός από τον Παλάσκα, κάτοικο της Κω καθώς και σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, παρόντες στην παρουσίαση και την συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή θα είναι οι παραγωγοί και η πρωταγωνίστρια του Nowhere, Effi Rabsilber. H ταινία προβάλλεται σε γερμανική, αγγλική και άλλες γλώσσες με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. Η συζήτηση θα γίνει σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.

 

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen με την Homemade Films (Ελλάδα) και την Chromosom Film (Γερμανία) καθώς και με την υποστήριξη του Medienboard Berlin και του Ιδρύματος Rosa Luxemburg Αθήνα.

 

Συντελεστές

Σύλληψη/Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωτήρης Παλάσκας, Κως

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκεντζής

Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης

Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Lukas Lücke, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Άρης Λουζιώτης

 

Ηθοποιοί:

Effi Rabsilber, Merlin Rose, Michael Gwisdek, Jella Haase, Constantin v. Jascheroff, Jakob Bieber, Christoph Jacobi, Christoph Letkowski, Stefania Panciu κ.ά.

 

Παραγωγοί:

Μαρία Δρανδάκη, Homemade Films, Αθήνα

Matthias Makowski: Goethe-Institut Athen

Alexander Wadouh: Chromosom Film, Βερολίνο

 

Info

Nowhere (Ελλάδα/Γερμανία 2017, 11‘)

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ώρα: 20:30

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα,

Τηλ. 210 3661000

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Σινεμά