Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την χορεύτρια σύγχρονου χορού Bobbi Jene έρχεται στο CineDoc

Η ιστορία της πρώτης χορεύτριας της περίφημης Batsheva Dance Company

The LiFO team, 9.10.2017 | 18:05

Δύο προβολές του ντοκιμαντέρ της Elvira Lind, «Bobbi Jene» διοργανώνει το CineDoc στις 18 και τις 22 Οκτωβρίου. Η Αμερικανίδα χορεύτρια Μπόμπι Τζιν πέρασε μια δεκαετία ως η πρώτη χορεύτρια της περίφημης Batsheva Dance Company, στο Ισραήλ. Η ταινία την ακολουθεί όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τον μέντορά της και χορογράφο, Οχάντ Ναχαρίν, και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η πολυετής συνεργασία της με τον διάσημο χορογράφο διαμόρφωσε ριζικά τόσο την προσωπική και όσο και την επαγγελματικής της ζωή, γι’ αυτό και η απόφαση της να φύγει και να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

H Μπόμπι χρησιμοποιεί τον αποχωρισμό ως δύναμη και έμπνευση, επιτρέποντάς της να δει τον κόσμο και τον χορό μέσα από έναν νέο πρίσμα. Όταν επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο αρχίζει να δουλεύει σόλο χορογραφίες ενσωματώνοντας σε αυτές όλη την εμπειρία της, δημιουργώντας έτσι πρωτοποριακά κομμάτια. Η φυσική χάρη και η απλότητά της εμπνέουν κάθε σκηνή, καθιστώντας την ταινία μια μαγευτική και ανοιχτή εμπειρία για τον θεατή.

 

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα

Η Elvira Lind αποφοίτησε από το City Varsity στο Κέιπ Τάουν το 2006, με ειδίκευση στο ντοκιμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο σε διαφορετικές ηπείρους. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο “Songs for Alexis”, προβλήθηκε στο IDFA το 2014 και έχει λάβει το βραβείο CPH: DOX New Talent (2015).

 

 

 

 

Info

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό

(Η ταινία προβάλλεται και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 21.00 στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»)

Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη)

www.cinedoc.gr

Οδηγός Σινεμά