«Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη»: Επετειακή προβολή ντοκυμαντέρ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με αφορμή την συμπλήρωση των 23 χρόνων από την ημερομηνία θανάτου του μεγάλου συνθέτη η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου

LIFOTEAM 14.6.2017 | 13:47

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη» του Δημήτρη Βερνίκου. Το ντοκυμαντέρ αποτελεί ένα ταξίδι στον μουσικό μύθο της ζωής του Μάνου Χατζιδάκι. Περιγράφει την συνάντηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με την επιτυχία, την άρνηση του βραβείου Όσκαρ που απέσπασε για τη μουσική της ταινίας "Ποτέ την Κυριακή", αλλά και την επιμονή του για ελευθερία έκφρασης στην μουσική, απαλλαγμένη από στερεότυπα. Η ταινία -διάρκειας 95’- έχει αποσπάσει βραβεία στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2008.

 

Την προβολή προλογίζει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Δημήτρης Βερνίκος. Για την προσωπικότητα και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι μιλά ο Θόδωρος Αντωνίου, συνθέτης και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

 

16 Ιουνίου 2017

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ώρα: 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Οδηγός Σινεμά