Τρεις ταινίες με ένα κοινό εισιτήριο στον κινηματογράφο Άστυ

Δες το Paterson και το Gimme Danger του Τζιμ Τζάρμους και την Υπηρέτρια του Παρκ Τσαν-Γουκ πληρώνοντας μόνο ένα εισιτήριο, αυτή την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Άστυ

LIFOTEAM 10.5.2017 | 16:27

 

Πληρώνοντας ένα μόνο εισιτήριο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις εξαιρετικές ταινίες την Πέμπτη 11 Μαΐου στον κινηματογράφο Άστυ. Η ειδική προβολή που διοργανώνεται από την ΑΜΑ Films και περιλαμβάνει τρια κινηματογραφικά έργα που έκαναν αίσθηση τον φετινό χειμώνα.

 

Στις 6.00 μ.μ. το Paterson του Τζιμ Τζάρμους

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσι. Κάθε μέρα, ο Πάτερσον ακολουθεί μια ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη καθώς αυτή περνά μπροστά από το παρμπρίζ του και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση. Η ταινία παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

 

Τρεις ταινίες με ένα κοινό εισιτήριο στον κινηματογράφο Άστυ

 

Στις 8.05 μ.μ. η Υπηρέτρια του Παρκ Τσαν-Γουκ

Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα (Sookee) προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια Γιαπωνέζα κληρονόμο (Hideko) που ζει μια μοναχική ζωή σε ένα μεγάλο κτήμα στην ύπαιθρο, με τον αυταρχικό θείο της (Kouzuki). Αλλά η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μία πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και τέλος να την κλείσουν στο τρελοκομείο. Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που η Sookee και η Hideko «ανακαλύπτουν» μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις.

 

Τρεις ταινίες με ένα κοινό εισιτήριο στον κινηματογράφο Άστυ

 

Στις 10.30 μ.μ. το Gimme Danger του Τζιμ Τζάρμους

Οι The Stooges ήταν ένα rock ‘n’ roll συγκρότημα που ξεπήδησε μέσα από την «πολιτιστική επανάσταση» των ‘60s, προερχόμενοι από το Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν. Το δυναμικό και επιθετικό ροκ που έπαιξαν έφτανε για να βάλει φωτιά στο μουσικό τοπίο της εποχής εκείνης. Παίζοντας ένα μείγμα από ροκ, μπλουζ, r’n’b και free jazz, το συγκρότημα «φύτεψε» τον σπόρο για το πανκ και το alternative rock, δύο μουσικά είδη που κυριάρχησαν στις επόμενες δεκαετίες. Η ταινία του Τζιμ Τζάρμους “Gimme Danger” ξεδιπλώνει την ιστορία των The Stooges, ενός εκ των μεγαλύτερων rock ‘n’ roll συγκροτημάτων όλων των εποχών, μέσα από το πολιτιστικό, πολιτικό, ιστορικό και μουσικό πρίσμα. Βλέπουμε επίσης τις περιπέτειές τους, τις σχέσεις μεταξύ των μελών, τα «κατορθώματά» τους, τους λόγους πίσω από τις επιτυχίες όπως και τις μουσικές εμπνεύσεις τους, καθώς, τέλος, την κληρονομιά που άφησαν στη μουσική εν γένει.

 

Τρεις ταινίες με ένα κοινό εισιτήριο στον κινηματογράφο Άστυ

 

Άστυ 

Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Τηλ.: 2103221925

Οδηγός Σινεμά