To "The Invisible Hands" της Μαρίνας Γιώτη προβάλλεται στο Τριανόν

Τη προβολή θα συνοδεύσει μια αποκλειστική περφόρμανς από τον μουσικό και εθνικομουσικολόγο Alan Bishop

LIFOTEAM 25.4.2017 | 13:43

 

Η documenta 14 παρουσιάζει την ταινία της Μαρίνας Γιώτη The Invisible Hands (Τα αόρατα χέρια), συνοδεία αποκλειστικής περφόρμανς από τον μουσικό και εθνικομουσικολόγο Alan Bishop και το συγκρότημά του The Invisible Hands από το Κάιρο. Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 21:00, στον κινηματογράφο Τριανόν παρουσία της σκηνοθέτιδας, των ηθοποιών και των μουσικών που συμμετείχαν στα γυρίσματα.

 

Η ταινία της Γιώτη εκτυλίσσεται στο διάστημα μεταξύ των δύο κρίσιμων εκλογών που σηματοδότησαν την περίοδο που ακολούθησε την Αραβική Άνοιξη στην Αίγυπτο –μια περίοδο ανέγγυας ελπίδας και απομυθοποίησης– και είναι μια ιλαροτραγωδία με θέμα την πολιτική και την παραγωγή τέχνης σε μια ταραγμένη περιοχή.

 

Σύνοψη

Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

 

Κινηματογράφος Τριανόν

Κορδιγκτώνος 21 & Πατησίων 101

Τηλ. 210 8215464

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Οδηγός Σινεμά