Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen κι ο Cave με δύο εφήβους που παίζουν house;

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του IN-EDIT Θεσσαλονίκης, του φεστιβάλ που μαζεύει τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντοκιμαντέρ του κόσμου

LIFOTEAM 20.3.2017 | 08:33

 

Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Bob Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen και ο Nick Cave με δύο εφήβους που παίζουν house μουσική στο Ιράν; Οι ιστορίες τους «πρωταγωνιστούν» στη φετινή έκδοση του IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη.

 

Από την πρώτη του διοργάνωση στη Βαρκελώνη, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας πάντα τις πιο σπουδαίες ιστορίες από το παρασκήνιο της μουσικής. Το όνομά του είναι συνώνυμο του μουσικού ντοκιμαντέρ ενώ η Parenthesis το έφερε στην Ελλάδα το 2014 και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου. Το IN-EDIT Festival, στις 30 Μαρτίου, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τέταρτη χρονιά, και παρουσιάζει μερικά από τα δυνατότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων δεκαετιών.

 

Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen κι ο Cave με δύο εφήβους που παίζουν house;
Το φετινό πρόγραμμα

 

Το IN-EDIT Festival είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Φέτος, έκλεισε τα 14 χρόνια στη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, διοργανώθηκε στην Αθήνα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει το παγκόσμιο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου.

 

Για μία εβδομάδα, η Θεσσαλονίκη γεμίζει μουσική για τα μάτια σας! 18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ θα σας μεταφέρουν κατευθείαν στα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής ενώ πάρτυ, παρουσιάσεις και dj sets συμπληρώνουν το παζλ του φετινού φεστιβάλ. 

 

 

Οδηγός Σινεμά