Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα Κορέας παρουσιάζει το δεύτερο Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 30 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου.

 

Πρόγραμμα Προβολών:

 

Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 19:30 (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις) και

Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, με Ελληνικούς Υπότιτλους)

The Thieves (2012), (136’)

Κωμωδία, Περιπέτεια

 

Μια ξεκαρδιστική ταινία γεμάτη ανατροπές με θέμα την οργανωμένη ληστεία από δέκα αναξιόπιστους κλέφτες. Τέσσερις επαγγελματίες απατεώνες (Anycall, Popeye, Chewing Gum, Jampano) φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ για να πάρουν μέρος στην κομπίνα του ''εγκεφάλου'' της υπόθεσης, Macau Park• να κλέψουν ένα διαμάντι αξίας 20.000.000$, γνωστό και ως ''Δάκρυ του Ήλιου''. Με πανουργίες και δολοπλοκίες, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες αναποδιές συναντούν στο δρόμο τους. Ωστόσο, όλοι θέλουν κρυφά να κρατήσουν το διαμάντι για τον εαυτό τους. Ποιος θα πετύχει τελικά και θα τα καταφέρει να δει το φως της επόμενης μέρας;

 

Σάββατο 1 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Ελληνικούς Υπότιτλους)

My Love, My Bride (2014), (111’)

Ρομαντική, Κωμωδία

 

Μια γρήγορη ματιά στο δραματικό γάμο ενός νεαρού ζευγαριού. Ο Young-min και η Mi-young είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που παντρεύτηκε αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Μετά το μήνα του μέλιτος όμως, όλα αλλάζουν και αρχίζουν να μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους. Στην προσπάθειά τους να σώσουν το γάμο τους, μαθαίνουν τι πραγματικά σημαίνει έρωτας.

 

Κυριακή 2 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Αγγλικούς Υπότιτλοι)

Duresori: The Voice of East (2012) (110’)

Δράμα, Εφηβικό

 

 

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, μια παρέα μαθητών τραγουδούν τη μελωδία της ευτυχίας! (δραματική, μιούζικαλ) Ένα χρόνο πριν αποφοιτήσουν από το σχολείο παραδοσιακής κορεατικής μουσικής όπου φοιτούν, μια ομάδα μαθητών αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Αναγκασμένοι να παρακολουθούν έξτρα μαθήματα για να αναπληρώσουν τις απουσίες τους, οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση: να τραγουδήσουν ως χορωδία και να σώσουν τη φήμη του σχολείου! Στην προσπάθειά τους αυτή δοκιμάζονται οι ικανότητές τους αλλά και η φιλία τους. Σιγά σιγά προετοιμάζονται ολόψυχα για μια φοβερή παράσταση, αλλά ο διαγωνισμός ξαφνικά ακυρώνεται και η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί.

 

Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Ελληνικούς Υπότιτλους)

The Front Line (2011) (133’)

Περιπέτεια, Δράμα, Πολεμικό

 

Μία πολεμική, δραματική ταινία που επικεντρώνεται στη τελευταία μάχη του Κορεατικού πολέμου, η οποία καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Νοτίου και Βορίου Κορέας (πολεμική, δραματική) Προς το τέλος του Κορεατικού πολέμου, διατάσσεται παύση πυρός, αλλά στην ανατολική πρώτη γραμμή στους λόφους Aerok, σε μία έκταση που αποκαλείται Aero.K, η σκληρή μάχη συνεχίζεται. Ο αγώνας με σκοπό την κατάληψη του στρατηγικού σημείου για να καθοριστούν τα σύνορα ανάμεσα στις δυο Κορέες είναι το απόλυτο έπαθλο. Ένας στρατιώτης που ονομάζεται Kang συναντάει το παλιό φίλο του, Kim, ο οποίος φαίνεται να ευημερεί στο χάος της μάχης.

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος 177 78

Τηλ. 210-3418579, Δευ - Παρ 11:00 - 14:00

Είσοδος ελεύθερη, εκτός από την προβολή την Πέμπτη 30 Μαρτίου στην οποία η είσοδος θα είναι με προσκλήσεις.