KinderDocs: Προβολές ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους στο Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στόχος του KinderDocs είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ και ως εκπαιδευτικό εργαλείο

LIFOTEAM 15.3.2017 | 18:48

 

Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους προβάλλονται, στα πλαίσια του KinderDocs, τη Κυριακή 19 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις 12:30.

 

Το KinderDocs περιλαμβάνει 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένα για παιδιά και νέους, στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι και είναι κατάλληλα για ηλικίες από 8-17 ετών και διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δύο μουσείων καθώς και δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη (idfa και Doxs!). Στόχος του είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ και ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

 

Οι ταινίες

Sounds for Mazin, INGRID KAMERLING, 2012, Ολλανδία, 19’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του.

 

CierasSong, ANDRÉ HÖRMANN, 2016, Γερμανία, 25’

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, την μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και την Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας.

 

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ωδείο Lab Music Education και το ΚέντροΕπικοινωνίας και Τεχνολογίας που χορηγεί την διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+.

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Εισιτήρια: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)


Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα

Τηλ: 2103453111

www.benaki.gr

 

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 240002, 2310 240403, 2310 251928

http://www.mmca.org.gr