Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που να συνδέει γενεές ανθρώπων από το 1932 που πρωτοφτιάχτηκε, ξύλινο τότε, είναι αδιαμφισβήτητα τα LEGO. Αγόρια, κορίτσια και ποιος ενήλικας ακόμα δεν έχει παίξει εντελώς «τυχαία» μαζί με τα παιδιά. Αυτό το unisex παιχνίδι, το αγαπημένο όλων, όταν το πρωτοείδαμε το 2014 να βγαίνει στις μεγάλες αίθουσες, ήταν πραγματικά η χαρά του παιδιού, μικρού και μεγάλου. Τότε λοιπόν, στο πρώτο αυτό εγχείρημα, απολαύσαμε πραγματικούς και φανταστικούς ήρωες να μπλέκονται σε ιστορίες και εκεί πρωτοσυναντήσαμε, ως ήρωα LEGO, τον αγαπημένο μας Σκοτεινό Τιμωρό aka Batman. Πόσο τέλειος είναι αλήθεια στη LEGO του μορφή; Αυτήν την διαπίστωση την κάναν πολλοί και έτσι μετά από 3 χρόνια, έρχεται η κινηματογραφική λεγκοσυνέχεια, με κύριο πρωταγωνιστή τον μοναδικό μας μαυροφόρο Batman. Το στόρι αυτής της περιπέτειας, είναι ασφαλώς η σωτηρία της Γκόθαμ από τον βλοσυρό Τζόκερ και η ανάγκη του μοναχικού εκδικητή των κακών να μάθει να συνεργάζεται. Ναι καλή μου νυχτερίδα, η ισχύς εν τη ενώσει είναι καθολική αλήθεια, καθότι ο πρασινομάλλης Τζόκερ έχει δόντια και μάλιστα κοφτερά. Ας δούμε όμως λίγο το φοβερό δίδυμο Μπάτμαν και Ρόμπιν.

 

Απολαύστε το Making of Μεταγλώττισης της «Ταινίας LEGO Batman»

 

Ο LEGO Μπάτμαν έχει πιο πολύ πλάκα από τον ανθρώπινο και είναι πιο ροκ. Έχει επίσης μια ζώνη εξοπλισμού γεμάτη Μπάταρανκς που τολμά να τα σκορπάει και όπως ο ανθρώπινος, συσκευές και εργαλεία της τελευταίας γνωστής και μη τεχνολογίας, στην «μαγική» σπηλιά του. Αλλά και ως Μπρους Γουέιν δεν πάει πίσω. Είναι ο πιο περιζήτητος εργένης στην Γκόθαμ και ναι, είναι ωραίος, πλούσιος και μυστηριώδης. Λαχείο δηλαδή ο τύπος.

 

Στη ελληνική βερσιόν μην απορήσετε αν θα σας φανεί γνωστή η φωνή του Μπάτμαν, γιατί θα ακούτε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

 

Απολαύστε το Making of Μεταγλώττισης της «Ταινίας LEGO Batman»

 

Το αντίπαλο δέος στην πλευρά των καλών είναι ο Ρόμπιν. Είναι μονίμως χαρούμενος, ζωηρός και τρελιάρης, ό,τι δηλαδή δεν είναι ο Μπάτμαν. Αυτός ο μικρός ήρωας θα πρέπει να μπορέσει να φανεί χρήσιμος στον «πατέρα» του, τιμωρό του εγκλήματος ώστε όλη αυτή του την σωματική ικανότητα και κινητικότητα να την κάνει πλεονέκτημα στον αγώνα κατά του κακού. Ως Ντικ Γκρέισον, φαίνεται ότι η τύχη του, του χαμογέλασε για τα καλά, όταν ο πολύς Γουέιν αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Στον ηχητικό αυτό ρόλο του τυχερού ορφανού, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Οι υπόλοιποι σπουδαίοι χαρακτήρες της λεγκοταινίας, δανείζονται τις φωνές τους εξίσου από πολύ γνώριμους και αγαπημένους ηθοποιούς. Συγκεκριμένα θα ακούσετε:

 

Απολαύστε το Making of Μεταγλώττισης της «Ταινίας LEGO Batman»

 

Στην πάντα γοητευτική φιγούρα του Τζόκερ, θα ηχεί στα αυτιά σας η χαρακτηριστική φωνή του Φάνη Μουρατίδη! Στον ρόλο της Μπάρμπαρα Γκόρντον (ή αλλιώς της φοβερής Μπάτγκερλ), θα ακούμε την Ιωάννα Πηλιχού. Τέλος, στον αγαπημένο όλων πιστό σύντροφο του Μπατμαν Άλφρεντ Πένιγουερθ, θα ακούμε τον Χρήστο Σιμαρδάνη.

 

Απολαύστε το Making of Μεταγλώττισης της «Ταινίας LEGO Batman»

 

Απολαύστε το Making of Μεταγλώττισης της «Ταινίας LEGO Batman»

 

 

Σκηνοθεσία: Κρις ΜακΚέι, Σενάριο: Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ, Κρις Μακένα, Έρικ Σόμερς, Τζάρεντ Στερν και Τζον Γουίτινγκτον

 

Η Ταινία LEGO Batman κάνει πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους σε 2D, 3D και μεταγλωττισμένη, από την Tanweer