Jackie, Moonlight, Split: είναι αυτή η πιο καυτή κινηματογραφική εβδομάδα του χειμώνα;

Τρεις ταινίες που σάρωσαν βραβεία και καλές κριτικές κυκλοφορούν αυτή την Πέμπτη

 

Moonlight

Δεν έχουν να προστεθούν άλλα λόγια για την ταινία που πριν από μερικούς μήνες δεν γνώριζε κανείς και τώρα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες των κριτικών του κόσμου γι' αυτήν τη δεκαετία, σαρώνει στα βραβεία των ενώσεών τους και την προηγούμενη Κυριακή πήρε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Δραματικού Φιλμ. Ένας νεαρός Αφροαμερικανός ψάχνει τη θέση του στον κόσμο μέσα από τη μελέτη τριών διαφορετικών περιόδων της ζωής του που εικονογραφούν την Αμερική του σήμερα. Οι πικρές, ποιητικές εικόνες του θα παλέψουν με την ευφορία του La La Land στο κυνήγι των Όσκαρ προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

 

 

Jackie

Η Νάταλι Πόρτμαν, με βλέμμα στραμμένο προς τα Όσκαρ, υποδύεται την Τζάκι Κένεντι σε μια καθοριστική για τη ζωή της εβδομάδα, αυτήν που ακολούθησε τη δολοφονία του Τζον Κένεντι και έπρεπε να διαχειριστεί ως μητέρα, σύζυγος και δημόσιο πρόσωπο. Μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας «βιογραφική ταινία», φτιαγμένη όχι τόσο για να παρουσιάσει έναν λαμπερό χαρακτήρα αλλά για να μπει στο μυαλό μιας πολύ καλά προστατευμένης προσωπικότητας που έζησε μία από τις δραματικότερες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής Ιστορίας.

 

 

Split

Ο Τζέιμς ΜακΑβόι μετατρέπεται σε χαμαιλέοντα, παίζοντας έναν χαρακτήρα που είναι διαιρεμένος σε 24 διαφορετικές προσωπικότητες και έχει απαγάγει 3 γυναίκες που πασχίζουν να βρουν ποιες από αυτές τις προσωπικότητες μπορούν να τις βοηθήσουν. Έρχεται με θετικές κριτικές απ' έξω, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και χρόνια για ταινία του άλλοτε τρομερού παιδιού Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (Έκτη Αίσθηση, Άφθαρτος), που ελπίζει σε μια θριαμβευτική επιστροφή.