Τα «Γυμνά χέρια» του Γιώργου Σκεύα προβάλλονται ξανά για ένα βράδυ

Συνεχίζονται οι θερινές προβολές που διοργανώνει η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αφιερωμένες στον Νικόλα Τριανταφυλλίδη και στο μουσικό ντοκιμαντέρ.

LIFOTEAM 18.7.2016 | 13:34

 


Την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9.00μ.μ. θα γίνει προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Μητρόπουλο «Γυμνά Χέρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκευά με τον Λευτέρη Βογιατζή.

 

 Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διηύθυνε τις ορχήστρες του χωρίς μπαγκέτα, με γυμνά χέρια. Στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα, ο Λευτέρης Βογιατζής «συναντά» τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Με οδηγό τις επιστολές του Έλληνα μαέστρου προς την επιστήθια φίλη του, Καίτη Κατσογιάννη, καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, το φιλμ διατρέχει τα χρόνια που ο Μητρόπουλος έζησε στην Αμερική ως διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μιννεάπολης και αργότερα της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μέχρι τον τραγικό θάνατό του στη Σκάλα του Μιλάνου το 1960, διευθύνοντας την 3η Συμφωνία του Μάλερ.

 

 «Γυμνά χέρια», σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας, με τον Λευτέρη Βογιατζή, την Πέμπτη 21/7 στις 21.00 στην αυλή του ΣΕΑ ( στον πεζόδρομο της Ερμού 134-136)