Ημέρα βιβλίου στον Ιανό

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Σάββατο 23 Απριλίου

LIFOTEAM 22.4.2016 | 12:36

11.00

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής» της Στέργιας Κάββαλου

Ημέρα βιβλίου στον Ιανό

 

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η αγαπημένη συγγραφέας Στέργια Κάββαλου παρουσιάζουν το βιβλίο Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής! Εικονογράφηση: Σοφία Γαλή. Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα.
Για παιδιά από 7 ετών και άνω. Είσοδος ελεύθερη

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Κάρολος είναι μαθητής δημοτικού. Αν νομίζετε ότι ξυπνάει με όρεξη και χαρά να πάει στο σχολείο του, κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι, δεν έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, διαβάζει και είναι και καλός. Το πρόβλημα είναι ο Άγγελος και τα αγγελάκια των μεσαίων θρανίων που τον πειράζουν για το μικρό του όνομα, το γαλατένιο δέρμα του, τα αστεία του γυαλιά.


Μια μέρα, αυτά τα γυαλιά σπάνε. Όχι από μόνα τους. Κάποιοι συμμαθητές φροντίζουν γι' αυτό. Μια, δυο, τρεις και ο Κάρολος αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια στον «ιατρό των ματιών». Και η μία αλήθεια οδηγεί σε άλλες πολλές. Και τις μαθαίνουν όλοι. Η μαμά, η δασκάλα, η διευθύντρια και οι γονείς των μαθητών. Ευτυχώς, γιατί οι στενοχώριες και τα λυπημένα μυστικά καθόλου δεν ταιριάζουν στα μικρά παιδιά. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις εμπιστοσύνης, ο Κάρολος, ο Άγγελος και όλη η τάξη θα γίνουν από απλοί μαθητές συμμαθητές. Γιατί η τάξη είναι ομάδα και οι ομάδες, όπως και τα γλυκά, δένουν μόνο όταν τα υλικά τους είναι ενωμένα.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα» του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» το 2011. Συμμετείχε στο 1ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας. Ήταν υποψήφια για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014» για την ποιητική της συλλογή Πλαστική Άνοιξη. Είναι απόφοιτος του Cultural Management Μεταπτυχιακού της Παντείου και μέλος του πολιτισμικού σωματείου "Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου".

 

Λίγα λόγια για την εικονογράφο:
Η Σοφία Γαλή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες (Διεθνείς Σχέσεις) στο Πολιτικό της Νομικής και στη συνέχεια έφυγε για τη Γαλλία όπου σπούδασε Κόμικ & Επικοινωνία (BD/Com) στο EESI (Ecole Européenne Supérieure de l'Image) στην Angoulême. Για δύο χρόνια εργάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ της Angoulême. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα συμμετείχε σε εκθέσεις γύρω από τα κόμικ και την παιδική εικονογράφηση. Εικονογραφήσεις της έχουν εκτεθεί στη Διεθνή Έκθεση παιδικού βιβλίου στην Μπολόνια («Spotlight on Reading», 2014) ενώ έχει διακριθεί και στον διεθνή διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου KEY COLOURS στην πόλη Hasselt του Βελγίου, το 2014, καθώς η συμμετοχή της επιλέχτηκε ως μία από τις εννιά υποψηφιότητες για το βραβείο της πόλης για τον καλύτερο εικονογράφο.

 

12.00


Συζήτηση του Infokids.gr με θέμα: Νέα δεδομένα στο χώρο της προληπτικής Ιατρικής

Tο Infokids.gr διοργανώνει στον ΙΑΝΟ συζήτηση με θέμα «Ποια είναι τα νέα δεδομένα στο χώρο της προληπτικής ιατρικής ώστε να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας καλή υγεία;». Το θέμα θα αναπτύξει η BSc MMedSc, Μοριακή Βιολόγος με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, Χαρούλα Μαθιοπούλου.

 

Λίγα λόγια για την διάλεξη:
"Υγιής ως γυναίκα με θεραπείες από το μέλλον – Ποια είναι τα νέα γονιδιακά τεστ στη μάχη για μια καλύτερη ζωή"
Ποιες είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα καθώς μεγαλώνει, προκειμένου να έχει καλή υγεία; Ποιες είναι οι απαραίτητες συνήθειες που πρέπει να εντάξει στην καθημερινότητά της για πρόληψη και καλή ποιότητα ζωής; Αλλά και ποια τεστ -μη επεμβατικά- θα κάνει για πλήρη προγεννητικό έλεγχο, που θα την οδηγήσουν με ασφάλεια στο χαρμόσυνο γεγονός;

 

Το infokids.gr μαζί με το infowoman.gr και την Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη, Μοριακή Βιολόγο, εξειδικευμένη στη γονιμότητα και τις τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σάς προσκαλούν στο cafe του ΙΑΝΟΥ, στις 23 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, για να ενημερωθείτε για όλα τα νεότερα δεδομένα και τις εξελίξεις στο χώρο της προληπτικής ιατρικής.

 

Η Μαθιοπούλου-Μπιλάλη θα μιλήσει στους παρευρισκόμενους για όσα καινούργια και συγκλονιστικά συμβαίνουν στο χώρο της ιατρικής, ιδίως για τα νέα γονιδιακά τεστ που στόχο έχουν τη βελτίωση της υγείας μας μέσα από την πρόληψη. Σήμερα, που τα νέα τεστ και οι παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της ιατρικής βοηθούν τη σύγχρονη γυναίκα να είναι πιο υγιής από ποτέ, εμείς οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένες, δείχνοντας σεβασμό πρώτα στον εαυτό μας και έπειτα σε όλους τους δικούς μας.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της η Μαθιοπούλου-Μπιλάλη θα είναι στη διάθεση του κοινού για ερωτήσεις.

 

13.00


Παρουσίαση του βιβλίου Το αστέρι κι ο Κωστής της Πένυς Ραμαντάνη

Ημέρα βιβλίου στον Ιανό

 

Η Πένυ Ραμαντάνη επισκέπτεται τον Παιδικό ΙΑΝΟ για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της Το αστέρι κι ο Κωστής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια με τους εμψυχωτές Παύλο Κουτσολιάκο και Δέσποινα Φραγκή. Αφήγηση παραμυθιού, κίνηση και φαντασία, θεατρικό παιχνίδι. Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί με σκέψη, γνώση και συναίσθημα. Τα τραγούδια του παραμυθιού θα ερμηνεύσει στην κιθάρα η Πένυ Ραμαντάνη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω. Είσοδος ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το αστέρι, όπου ζει στον ουρανό με την οικογένειά του στην αστεροκοινωνία του ουρανού, στην προσπάθειά του να χοροπηδήσει πέφτει κατά λάθος στη Γη. Μέσα από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες και τις περιπέτειές του στον καινούργιο για εκείνο κόσμο, γνωρίζει τον Κωστή. Μαζί ανακαλύπτουν την αξία της πραγματικής φιλίας και της ελευθερίας και μαθαίνουν να διαχειρίζονται την απώλεια, να ξεπερνούν τα εμπόδια και να φυλάνε στην καρδιά τους αυτά που αγαπούν.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Πένυ Ραμαντάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός και ξεκίνησε τη δισκογραφική της πορεία το 1999. Για 13 χρόνια ήταν μέλος του συγκροτήματος «Όναρ», ενώ έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής κι έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα κάνοντας συναυλίες. Συνεχίζει τη μουσική της πορεία ως μέλος του συγκροτήματος «Ντο Δίεση». Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Υπέροχα Μόνοι. Το αστέρι κι ο Κωστής είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

 

 

Ιnfo:

Σάββατο 23 Απριλίου

Ιανός

Σταδίου 24