Endgame2: Το κλειδί του Ουρανού

Λύσε το αίνιγμα και κέρδισε 100.000 δολάρια!

The LiFO team, 4.11.2015 | 19:12

 

Τα 100.000 δολάρια είναι προφανώς μία πολύ έξυπνη κίνηση για να τραβήξεις την προσοχή σε οτιδήποτε. Στην περίπτωση όμως της σειράς βιβλίων endgame, το χρηματικό έπαθλο (αν και διόλου ευκαταφρόνητο!) έρχεται απλά να δώσει ένα παραπάνω ενδιαφέρον στο έτσι κι αλλιώς πιο πρωτότυπο, διαδραστικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα φαντασίας που έχουμε διαβάσει.

 

Το Endgame με τους κρυμμένους γρίφους εντός και εκτός των βιβλίων δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα αλλά ένα μεγάλο αίνιγμα που έχει αποδράσει από το βιβλίο, έχει βγει στους δρόμους του κόσμου και έχει γίνει ένα εθιστικό παιχνίδι γρίφων

 

Αν δεν έχεις ήδη μπει στο θαυμαστό κόσμο του Endgame και συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε σίγουρα θα θέλεις να μάθεις με απλά λόγια ποιο είναι αυτό το μυθιστόρημα - φαινόμενο και πώς θα λάβεις μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που ήδη έχει ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο.

 

Τι είναι το Endgame

Πρόκειται για μία τριλογία μυθιστορημάτων που την γνωρίσαμε ακριβώς πριν ένα χρόνο με το πρώτο Βιβλίο «Endgame: Το κάλεσμα», ενώ πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο, πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Endgame2: To κλειδί του Ουρανού», επίσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Την τριλογία την έχουν γράψει ο Τζέιμς Φρέι που τον γνωρίσαμε από τα βιβλία του A Million Little Pieces, My Friend Leonard, Bright Shiny Morning και The Final Testament of the Holy Bible μαζί με τον Νίλς Τζόνσον-Σέλτον, έναν από τους συγγραφείς του μπεστ σέλερ No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels.

 

 

Η ιστορία του

Γη. Τώρα. Σήμερα. Αύριο. Το ENDGAME είναι αληθινό. Το ENDGAME ξεκίνησε. το μέλλον είναι άγραφο. ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Η ιστορία ξεκινάει με δώδεκα Παίκτες, νέους στο σώμα αλλά με καταγωγή αρχαίων. Όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από αυτούς. Δημιουργήθηκαν και επιλέχθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και από τότε, προετοιμάζονται καθημερινά. Αν πάει το μυαλό σας σε κάτι από σούπερ ήρωες κακώς αφού και δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Κανένας τους δεν μπορεί να πετάξει, να μετατρέψει τον μόλυβδο σε χρυσάφι ή να γιατρέψει τον εαυτό του. Όταν έρχεται ο θάνατος, έρχεται, για αυτούς και για όλους μας. Είναι οι κληρονόμοι της Γης και πρέπει να λύσουν τον Μεγάλο Γρίφο της Σωτηρίας. Και πρέπει να το κάνει ένας από αυτούς, διαφορετικά θα χαθούμε όλοι...

 

Διαβάστε το βιβλίο, βρείτε τα στοιχεία, λύστε τον γρίφο! Το endgame είναι αληθινό και έχει αρχίσει!

 

Η ιστορία έχει αρχίσει να ξετυλίγεται με φανταστικούς ρυθμούς από το πρώτο βιβλίο, ενώ στο δεύτερο η υπόθεση παίρνει νέα τροπή. Ο κόσμος αρχίζει να καταρρέει, να τρελαίνεται, όμως οι Παίκτες συνεχίζουν να Παίζουν. Το Κλειδί της Γης βρέθηκε. Απομένουν δύο κλειδιά και εννέα Παίκτες. Δες τα παρακάτω βίντεο και μάθε περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

 

 

 

 

Ακόμα καλύτερα μπορείς να διαβάσεις ανεπηρέαστα και από την αρχή τα βιβλία, αναζητώντας την Κασετίνα Endgame με τα δύο βιβλία στο επίσημο site των εκδόσεων Ψυχογιός.

 

 

Endgame2: Το κλειδί του Ουρανού

 

Διαγωνισμός Endgame #2 με έπαθλο 100.000 δολάρια!

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο βιβλίο «Endgame2: Το κλειδί του Ουρανού», διοργανώνεται ένας μεγάλος διαγωνισμός με «αφετηρία» το ίδιο το βιβλίο και την αναζήτηση του κλειδιού που αναφέρεται στο μυθιστόρημα.

 

Ο διαγωνισμός αφορά στην επίλυση πολυάριθμων γρίφων. Κάποιους από αυτούς τους γρίφους, οι αναγνώστες θα τους βρουν μέσα στο βιβλίο. Εκεί θα βρουν και πολλά στοιχεία για την επίλυσή τους, όπως είναι οπτικές ενδείξεις, κρυπταλγόριθμοι, links που οδηγούν σε αποτελέσματα κειμένων, εικόνων, βίντεο στο youtube, κλπ. Ένας γρίφος μπορεί να οδηγήσει σε έναν άλλο και γενικά η φαντασία, το μυαλό και η εφευρετικότητα παίρνουν φωτιά μέχρι την επίλυση του μεγάλου γρίφου.

 

Στο Endgame#2 που μόλις ξεκίνησε ο μεγάλος νικητής του αινίγματος θα κερδίσει 100.000 δολάρια αλλά και πολλά ακόμα έπαθλα. Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, διαβάζοντας εδώ.

 

 

Τι είχε να πει ο μεγάλος νικητής από το διαγωνισμό του πρώτου βιβλίου

Πριν από λίγες ημέρες ο 25χρονος Μεξικανός αστροφυσικός Froylan Moreno παρέλαβε το ποσό των 500.000 $ σε χρυσές λίρες έχοντας αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό του πρώτου βιβλίου «Endgame: Το κάλεσμα». Αυτά που δήλωσε στην εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε για την απονομή του ήταν σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα:

 

Endgame2: Το κλειδί του Ουρανού

 

Πώς έμαθες για το Endgame και τον γρίφο του;

Κάποιος, δε θυμάμαι ποιος, έγραψε γι’ αυτό στο Facebook.

Πότε άρχισες να παίζεις;
Τον Ιανουάριο, μπήκα πολύ αργά στον διαγωνισμό.

Ποια ήταν η αρχική σου αντίδραση όταν ξεκίνησες να παίζεις;  Ήταν όπως το περίμενες;

Αρχικά, δεν ήξερα πώς και από πού να ξεκινήσω. Οπότε μου πήρε πολύ χρόνο να ψάξω όλα τα links και τα άλλα στοιχεία στο βιβλίο μέχρι να φτάσω στον πρώτο γρίφο. Περίμενα ότι θα είχε μια ξεκάθαρη αφετηρία, αλλά ύστερα συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν τρία σημεία εκκίνησης.

 

Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για εσένα; Σου αρέσουν γενικά οι γρίφοι;

Πάντα απολαμβάνω τους γρίφους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ανήκω στην κατηγορία παικτών που δε θα έψαχναν ποτέ σε κάποιον οδηγό με λύσεις. Βέβαια, ποτέ δεν είχα προσπαθήσει να λύσω κάτι τόσο δύσκολο.

 

Πες μας κάτι για τις σπουδές σου. Θεωρείς ότι σε βοήθησαν να λύσεις τον γρίφο;

Αυτή την περίοδο κάνω ένα μεταπτυχιακό στην αστρονομία. Αυτό με βοήθησε πολύ με το κοσμοτρόνιο, όπως φαντάζεστε. Πιστεύω ότι στο σημείο αυτό πήρα το προβάδισμα.

 

Όταν ολοκλήρωσες τον γρίφο ήσουν στην Ιταλία. Τι σε οδήγησε εκεί; Πόσο καιρό ήσουν στην Ιταλία τότε;

Για το μεταπτυχιακό μου, βρισκόμουν εκεί ήδη ενάμιση χρόνο.

Πόσες φορές διάβασες το βιβλίο;

Ολοκληρωμένα και με σειρά, μόνο μία. Αλλά, όπως φαντάζεστε, έπρεπε να διαβάσω κάποια κομμάτια  αρκετές φορές.

 

Σου άρεσε το βιβλίο;

Πολύ, αλλά περισσότερο μου άρεσαν οι γρίφοι. Το βιβλίο το διάβασα σε μερικές μέρες, ενώ οι γρίφοι με κράτησαν απασχολημένο αρκετό καιρό.

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης στο βιβλίο;

Η Τσιόκο, χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Πόσο χρόνο σού πήρε να λύσεις τον γρίφο συνολικά;

Δεν είμαι βέβαιος, χωρίς να υπολογίζω τα διαλείμματα θεωρώ πάνω από έναν μήνα.

Υπήρξε κάποιο σημείο του γρίφου που σε δυσκόλεψε;

Στην «τούμπα της κόλασης», για μιάμιση εβδομάδα περίπου δεν είχα καμία πρόοδο.

 

Πώς ένιωσες όταν ολοκλήρωσες τον γρίφο και διαπίστωσες ότι είχες κερδίσει;

Σαν τον Φρόντο μετά την καταστροφή του δαχτυλιδιού· ήμουν απλώς χαρούμενος που τα κατάφερα. Λίγο πριν το τέλος δούλευα τους γρίφους επί μία εβδομάδα, μέρα νύχτα, σχεδόν άυπνος.

 

Τι συμβουλή θα έδινες σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να λύσουν τον γρίφο του βιβλίου ENDGAME: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ;

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι «μην τα παρατάτε». Είμαι σίγουρος ότι ήμουν πολύ πίσω στον διαγωνισμό μέχρι και τον τελευταίο γρίφο, αλλά δεν τα παράτησα! Όταν τα παρατάς, έχεις πάντα 0% πιθανότητα να κερδίσεις.

 

 

Ή όπως λέει και το βιβλίο... το τέλος του κόσμου πλησιάζει. Ας παίξουμε!