Νέος Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη

Κερδίστε μία υποτροφία

LIFOTEAM 17.9.2015 | 12:04

 


UPDATE: Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Ιωάννα Δαλακούρα.


 

 

Οι εκδόσεις Πατάκη επανέρχονται με τον Θ’ Κύκλο εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής  - Διόρθωσης & Επιμέλειας Κειμένων – Αντίστροφης Μετάφρασης. Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως η Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη δίνει και πάλι τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν ουσιαστικά με τη δημιουργική συγγραφή και να βάλουν γερές βάσεις υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ονομάτων του χώρου.

 

Με αφορμή την έναρξη των νέων μαθημάτων η LiFO εξασφάλισε για τους αναγνώστες της μία υποτροφία στη Σχολή Εκδόσεων Πατάκη για τον Θ’ Κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής γραφής που θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο του 2015.

 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό στέλνετε email στο [email protected] έως τις 24/9/2015 με θέμα «Δημιουργική Γραφή» αναγράφοντας α) ονοματεπώνυμο β) κινητό τηλέφωνο γ) περιοχή διαμονής. Μετά από κλήρωση που θα γίνει στις 25/9/2015, ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει μία υποτροφία σε οποιοδήποτε εργαστήριο (δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως) του Θ’ Κύκλου.

 

 

 

Νέος Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής από τη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη

 

Λίγα Λόγια για τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής.

 

Καταξιωμένοι συγγραφείς, έμπειροι δάσκαλοι και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, ειδικευμένοι ανά θεματικό κύκλο, αναλαμβάνουν να μοιραστούν κι αυτό το φθινόπωρο μαζί σας τη μέθοδό τους, παρασύροντάς σας στη συναρπαστική περιπέτεια της γραφής. Στον Θ’ Κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής γραφής της Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη, «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων» θα διδάξει ο συγγραφέας και διευθυντής της Σχόλης Μισέλ Φάις, «Μυθιστόρημα» ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, «Ποίηση» και «Ποίηση Προχωρημένων» ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, «Παιδική Λογοτεχνία» και «Εφηβική Λογοτεχνία» ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, «Διόρθωση και Επιμέλεια Κειμένων» ο Κώστας Σταμάτης και «Αντίστροφη Μετάφραση» τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά, η συγγραφέας-μεταφράστρια Σώτη Τριανταφύλλου. Επίσης, τον Νοέμβριο 2015 ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου θ’ ανοίξει το «Εργαστήρι γραφής των συγγραφέων» όπου θα λάβουν μέρος 8 διαφορετικοί Έλληνες συγγραφείς και τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει το εργαστήρι «Όροι και κανόνες στη σκακιέρα της μυθοπλασίας» με εισηγήτρια τη συγγραφέα Μάρω Δούκα. Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί και εργαστήρι εικονογράφησης, με εισηγήτρια την Έφη Λαδά.

 

Εκτός, όμως, από τα δια ζώσης εργαστήρια, φέτος το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν και πάλι τα εξ αποστάσεως εργαστήρια, εκεί όπου η περιπέτεια της γραφής δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και ψηφιακή. Όπου κι αν βρίσκεστε, η «τάξη» απέχει μόνο ένα κλικ μακριά και το μόνο «όχημα» που απαιτείται είναι κέφι για γράψιμο και συμμετοχή σε μια κοινή, συναρπαστική εμπειρία.

 

Τα εργαστήρια ξεκινούν την εβδομάδα από 26 Οκτωβρίου. Κάθε εργαστήρι θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. στις Εκδόσεις Πατάκη, Παν. Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38 και θα ολοκληρωθεί σε δέκα, οχτώ ή πέντε συναντήσεις ανάλογα με τον θεματικό κύκλο. Το κόστος συμμετοχής για τα εργαστήρια των δέκα συναντήσεων είναι 340 ευρώ για κάθε εργαστήρι και 290 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές που συνεχίζουν και στον επόμενο κύκλο της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους. Το κόστος για τα εργαστήρια των οχτώ συναντήσεων είναι 250 ευρώ και για τα εργαστήρια των πέντε συναντήσεων το κόστος είναι 160 ευρώ.

 

Open Day Σχόλης: Ενημέρωση-γνωριμία με τους εισηγητές στις 17/10/2015, 12.00 μ. στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65. Μειωμένες τιμές με εγγραφή εκείνη την ημέρα.

 

Εκτός, όμως, από τα δια ζώσης εργαστήρια, φέτος το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν και πάλι τα εξ αποστάσεως εργαστήρια, εκεί όπου η περιπέτεια της γραφής δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και ψηφιακή. Όπου κι αν βρίσκεστε, η «τάξη» απέχει μόνο ένα κλικ μακριά και το μόνο «όχημα» που απαιτείται είναι κέφι για γράψιμο και συμμετοχή σε μια κοινή, συναρπαστική εμπειρία. Φέτος το εξ αποστάσεως εργαστήρι «Μυθιστόρημα» θα εισηγηθεί η συγγραφέας Δήμητρα Κολλιάκου, το εργαστήρι «Ποίηση» ο ποιητής Δημήτρης Ελευθεράκης, τα εργαστήρια «Νουβέλα», «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων» ο συγγραφέας Μισέλ Φάις και το εργαστήρι «Διόρθωση & Επιμέλεια Κειμένων» ο Κώστας Σπαθαράκης. Όλα τα μαθήματα ολοκληρώνονται σε δέκα online συναντήσεις. Τα εξ αποστάσεως εργαστήρια ξεκινούν, επίσης, την εβδομάδα από 26 Οκτωβρίου. Τα κόστη συμμετοχής για τα εξ αποστάσεως εργαστηρία είναι 290 ευρώ και 240 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους.

 

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν και τα εξ αποστάσεως εργαστήρια δημιουργικής γραφής των οχτώ συναντήσεων για παιδιά 10-12 ετών και εφήβους, με εισηγητή τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ και τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου.

 

 

Για τα εξ αποστάσεως εργαστήρια δεν απαιτείται η προμήθεια ή η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο Internet, καθώς τα εργαστήρια φιλοξενούνται στην ψηφιακή, διαδραστική πλατφόρμα τηλέ-εκπαιδευσης teachme.patakis.gr

 

 

Μετά το πέρας των συναντήσεων θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων, δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

 

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επισκεφτείτε το www.patakis.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 210.36.50.010 (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10:00-15:00)

 

Open Day Σχόλης: Ενημέρωση-γνωριμία με τους εισηγητές στις 17/10/2015, 12.00 μ. στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65. Μειωμένες τιμές με εγγραφή εκείνη την ημέρα.