O ποιητής Μιχάλης Γκανάς στις «Συναντήσεις Με Συγγραφείς»

Την Τετάρτη 27 Μαΐου στον Ιανό.

LIFOTEAM 25.5.2015 | 17:09

 

O Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα. Μια συζήτηση σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Μελοποιημένα ποιήματα του Μιχάλη Γκανά ερμηνεύουν ο Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης.

 

Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Παρακολούθησε Νομικά χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Βιβλιοπώλης για μια δεκαπενταετία, συνεργάστηκε αργότερα με την κρατική τηλεόραση ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και σεναριογράφος. Από το 1989 μέχρι το 2005 εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρία.

 

Έχει εκδώσει εφτά ποιητικές συλλογές, ένα πεζογράφημα, και ένα βιβλίο με μικρές και πολύ μικρές ιστορίες Γυναικών , ενώ έχει μεταφράσει το Άσμα Ασμάτων, τις Νεφέλες και τους Επτά επί Θήβας. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές Ευρωπαϊκές γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

 

Στις «Συναντήσεις Με Συγγραφείς» που θα φιλοξενούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους και μαζί θα σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του στον κάθε καλεσμένο, έως και 3 μέρες πριν από την κάθε εκδήλωση στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της εκδήλωσης ή στο email: [email protected] και όλες θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr

 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωνταντά και από εδώ
Είσοδος ελεύθερη