Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Στέλλας Μαρή «H Θυσία»

Την Τετάρτη 27 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο

LIFOTEAM 19.5.2015 | 13:19

 

Ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης, ο δημοσιογράφος Ιωάννης Παπουτσάκης και ο συγγραφέας Πέτρος Στεφανέας, θα παρουσιάσουν την πρώτη ποιητική συλλογή της Στέλλας Μαρή «η Θυσία», στο Σύγχρονο Θέατρο, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 8 μ.μ., ημέρα κυκλοφορίας της συλλογής από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

 

Η ποιητική συλλογή «η Θυσία»

Διπλές αναγνώσεις, οπτικοποίηση, απουσία σημείων στίξης, φαινομενικά αυθαίρετη χρήση κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, ανίχνευση του στοιχείου του ρυθμού, παιχνίδισμα θεατρικότητας μέσω σωματικότητας και άλλες εμμονές, άλλοι ακόμη άξονες, που μπορούν να καταδειχθούν στην γλώσσα της "Θυσίας", γλώσσα που προέκυψε μέσα από ένα ταξίδι σε λέξεις και σύμβολα, για να προταθεί ένα πέρασμα από την τεχνική στην τέχνη, από την κατασκευή στην ζωή.

 

Η παρουσίαση στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής στο Σύγχρονο Θέατρο, θα ξεκινήσει με δρώμενο υπό τον τίτλο «η Θυσία-αντί αναλογίου», σκηνοθετημένο από την ίδια την Στέλλα Μαρή, που έχει σα σκοπό να αντικαταστήσει τα καθιερωμένα ποιητικά αναλόγια και την ανάγνωση ποιημάτων, ενώνοντας ταυτόχρονα τις ιδιότητες της ποιήτριας, σκηνοθέτιδος και ηθοποιού.

 

«Η Θυσία-αντί αναλογίου» είναι η συνάντηση 4 performers, ενός μουσικού, μιας τραγουδίστριας, ενός φωτογράφου και μιας videoartist, που θα καταθέσουν τη δική τους 'ανάγνωση'. Η μουσική σύνθεση είναι του Γιάννη Γαρδικλή (Electrohead), μελοποιεί και τραγουδά η Γεωργία Αχιλλεοπούλου (Jo Soul), το video art του δρώμενου επιμελείται η Αλίκη Σούμα, η φωτογράφιση είναι του Μάνου Μεγαλούδη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί performers Μαρία Γιανναράκη, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή και Αγγελική Μπίνη.

 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

8 μ.μ

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

τηλ: 2103464380, 2103425410