3o Bazaar Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου

LIFOTEAM 28.4.2015 | 12:06

 

Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα δύο προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το τρίτο bazaar βιβλίου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00).


Στο εφετινό bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

 

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι:

Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου
Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες
Βασίλης Φωτόπουλος
Ελληνικές θάλασσες
Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση
Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις
Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου
Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα
Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα
Νίκος Εγγονόπουλος. Ο ζωγραφικός του κόσμος
Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου
Οικονομόπουλος. Φωτογράφος κ.ά.

 

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected]

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα


Την Κυριακή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο του bazaar, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη προτείνει στα παιδιά μία πρωτότυπη δράση στην έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel "Αϊβαλί" του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος.


Μία διαδρομή στον περιπετειώδη κόσμο του σκίτσου, η απόδοση ενός γεγονότος με μαρκαδόρο, η υποταγή του θέματος στον περιορισμένο χώρο του καρέ κι από εκεί στη σελίδα του βιβλίου.

 

www.benaki.gr