Θρύλοι και ξωτικά του Αιγαίου

Διάκριση του παιδικού βιβλίου από τη Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου

LIFOTEAM 21.10.2014 | 13:59


 

Το βιβλίο των Κώστα Ζαφειρίου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά, «Θρύλοι και Ξωτικά του Αιγαίου» σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου και Έλλης Μαρδά από τις εκδόσεις «Αιολίδα», περιλήφθηκε στον κατάλογο της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου «White Ravens» ανάμεσα στα 200 κορυφαία βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2014.

 

Ο κατάλογος παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου στη Φρανκφούρτη. Ο «Αυλητής και ο Παππουλάνθρωπος» αναδεικνύεται πλέον ως μια ιδιαίτερη, σύγχρονη δημιουργία με διεθνή εμβέλεια καθώς και το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Μαγεμένες Ιστορίες από τη Λέσβο και τη Λήμνο» είχε τύχει της ίδιας διάκρισης το 2011.

 

Ο κατάλογος «White Ravens» εκδίδεται από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί λέκτορες-συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, στα χέρια των οποίων φτάνουν χιλιάδες βιβλία από όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν τα 200 βιβλία τα οποία θεωρούν πως έχουν παγκόσμια απήχηση. Δίνεται μεγάλη σημασία σε θέματα καινοτομίας, σχεδιασμού και περιεχομένου.

 

Θρύλοι και ξωτικά του Αιγαίου

 

www.papoulanthropos.gr