Παρουσίαση του βιβλίου «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» του Φρανκ Βίβα

Από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα και το Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης

LIFOTEAM 14.10.2014 | 14:52


 

Ο οίκος Μέλισσα και το Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης (MoMA) διοργανώνουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Φρανκ Βίβα, «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας», για να εγκαινιάσουν την συνεργασία τους με στόχο την έκδοση ποιοτικών παιδικών ιστοριών που βοηθούν το παιδί στο χτίσιμο της σχέσης του με την αρχιτεκτονική και την τέχνη. 

 

Ο Φρανκ Βίβα έχει εκδώσει τρία παιδικά βιβλία, όλα βραβευμένα. Είναι συνεργάτης- εικονογράφος των εξωφύλλων του περιοδικού The New Yorker ενώ έχει εικονογραφήσει και εξώφυλλα των περιοδικών Time, Esquire, The New York Times and The Boston Globe. Ζει στον Καναδά όπου έχει ιδρύσει την εταιρεία σχεδιασμού (design) Viva & Co.

 

Ο μικρός Φρανκ θέλει να γίνει αρχιτέκτονας όταν μεγαλώσει. Ζει μαζί με τον αρχιτέκτονα παππού του, το μεγάλο Φρανκ, και με το σκύλο του, Έντι. Οι δύο αρχιτέκτονες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι φτιάχνουν οι αρχιτέκτονες για τους ανθρώπους. Έτσι ό,τι περίεργη κατασκευή επινοεί ο μικρός Φρανκ είτε καρέκλα από χαρτί τουαλέτας είτε στριφτό πύργο, είτε ουρανοξύστη με βιβλία, απορρίπτεται από τον παππού. Προσπαθώντας ο παππούς να πείσει τον εγγονό του για το πώς δουλεύουν οι Αληθινοί αρχιτέ­κτονες τον πηγαίνει στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Αλλά εκεί και τους δύο Φρανκ τους περιμένει μια έκπληξη. Ο μικρός Φρανκ θα νιώσει μεγαλύτερος και ο μεγάλος Φρανκ θα αισθανθεί νεότερος και λίγο πιο σοφός.

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» του Φρανκ Βίβα

 

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

7 μ.μ.

Aμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι