Αστερίξ και Οβελίξ μετά από 8 χρόνια

Με νέα περιπέτεια στη Σκωτία

** 25.10.2013 | 14:06

 

 

 

Οκτώ χρόνια πέρασαν και δεν είχαμε νέα τους. Οι γενναίοι πολεμιστές του μικρού ανεξάρτητου γαλατικού χωριού, ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και η παρέα τους, επιστρέφουν για ένα δεύτερο γύρο περιπετειών και ιστοριών.

Αυτή τη φορά κέντρο δράσης τους η Σκωτία, στην οποία φτάνουν για να βοηθήσουν τους Πίκτες να διώξουν τον κατακτητή.

Ο "Αστερίξ στους Πίκτες" είναι το 35ο άλμπουμ της σειράς με τις περιπέτειες του μικρόσωμου γενναίου Γαλάτη και το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς τον σχεδιαστή του Αλμπέρ Ουντερζό.

Μετά από πολύμηνη αναμονή, κυκλοφόρησε χθες σε 15 χώρες και σε 23 γλώσσες, μεταξύ των οποίων στα σκωτσέζικα, στα γαλλικά και στα καταλανικά.

 


Συνολικά οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 352 εκατομμύρια τεύχη σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους.

Οι διάδοχοι του Ρενέ Γκοσινί και του 86χρονου σήμερα Ουντερζό, είναι ο σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κονράντ.

 Η εφημερίδα Libre Belgique σημειώνει ότι το νέο συγγραφικό δίδυμο κατάφερε να συλλάβει "όχι μόνο το ύφος, αλλά και το πνεύμα της σειράς".  

 

 

Η ιστορία ξεκινά από το μικρό γαλατικό χωριό όπου ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ψάχνουν στην παραλία για στρείδια και συναντούν έναν μυώδη, κοκκινομάλλη Πίκτη, με κιτρινοπράσινο κιλτ και τατουάζ.  

Ο νέος τους φίλος, ο Μακ Όλοχ, πεθαίνει από έρωτα για την ωραία Καμομίλα που την απήγαγε ο απαίσιος, προδότης Μακ Άμπι — καρικατούρα του ηθοποιού Βενσάν Κασέλ. Οι δυο φίλοι θα τον ακολουθήσουν στη Σκωτία όπου θα μάθουν ότι το μαγικό φίλτρο των Πικτών είναι το ουίσκι, θα συναντήσουν το τέρας του Λοχ Νες,  και φυσικά θα κατατροπώσουν τους Ρωμαίους λεγεωνάριους.

Τέλος καλό, όλα καλά, μεγάλα γλέντια με αγριογούρουνα και κλασικά δεμένο τον Κακοφωνίξ στο δέντρο.

Αστερίξ και Οβελίξ καλωσήρθατε ξανά.

 

*****