Η δεύτερη Σκυταλοδρομία Λόγου πραγματοποιείται στο Δημαρχείο της Αθήνας στις 11 Ιουνίου

Ο Παντελής Μπουκάλας παραδίδει τη σκυτάλη στη Ρέα Γαλανάκη

Μετά την πετυχημένη πρώτη Σκυταλοδρομία Λόγου που ξεκίνησε με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο να δίνει τη σκυτάλη στον συγγραφέα-δοκιμιογράφο Παντελή Μπουκάλα για το έργο του «Το αίμα της αγάπης», η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό στη δεύτερη Σκυταλοδρομία Λόγου, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 19:30, στο Δημαρχείο της Αθήνας.

 

Στη Σκυταλοδρομία Λόγου, συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο από διαφορετική κατηγορία λόγου (Ποίηση, Ιστορία, Βιογραφία/ Απομνημονεύματα/ Ημερολόγιο, Μυθιστόρημα, Νουβέλα-Διήγημα, Επιστήμη, Θέατρο, Βιβλία για παιδιά και εφήβους, Φιλοσοφία, Κριτική-Δοκίμιο).

 

Στη συνέχεια καλούν το συγγραφέα του βιβλίου αυτού σε ένα ανοικτό, δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη Σκυτάλη προκειμένου, στην επόμενη εκδήλωση, να επιλέξει και να παρουσιάσει τον επόμενο δημιουργό. Η δράση διαρκεί όλη τη χρονιά της διοργάνωσης.

 

Συντονιστές-παρουσιαστές της εκάστοτε εκδήλωσης είναι εκπρόσωποι από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών – καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, κ.ά. Παράλληλα στην εκδήλωση γίνονται αναγνώσεις ή και προβολές οπτικοακουστικού υλικού.

 

Αυτή τη φορά από το Δοκίμιο περνάμε στην Πεζογραφία: Ο Παντελής Μπουκάλας παραδίδει τη σκυτάλη στην Ρέα Γαλανάκη συνολικά για το έργο της και με αφετηρία το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Δυο γυναίκες, δυο θεές».

 

Όπως δήλωσε ο Παντελής Μπουκάλας, τους συγγραφείς συνδέει μακροχρόνια αλληλοεκτίμηση και ο ίδιος παρακολουθεί το έργο της Ρέας Γαλανάκη επί χρόνια, είτε ως αναγνώστης είτε ακόμη και ως επιμελητής ορισμένων παλαιότερων εκδόσεών της.

 

Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας και η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα και τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Η τρίτη Σκυταλοδρομία ακολουθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου με επιλογή-έκπληξη από τη Ρέα Γαλανάκη.

 

Info:

Δεύτερη Σκυταλοδρομία Λόγου

Δημαρχείο της Αθήνας, Αίθουσα Τελετών

Πλατεία Κοτζιά

Δευτέρα 11 Ιουνίου, 19:30

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας