Αφιέρωμα στην ψηφιακή ποίηση με καλεσμένη την J. R. Carpenter ετοιμάζει η Στέγη

Η συγγραφέας, περφόρμερ και ερευνήτρια χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως μέσο πειραματικής συγγραφής από το 1993

The LiFO team, 19.3.2018 | 15:05

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει στις 21 Μαρτίου μια βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη ποίηση με ψηφιακά μέσα και ξεναγό τη συγγραφέα, περφόρμερ και ερευνήτρια στα πεδία της Performance Writing, της Ψηφιακής Λογοτεχνίας, και της Αρχαιολογίας των Μέσων, J. R. Carpenter που από τα '90s χρησιμοποιεί το ίντερνετ ως μέσο πειραματικής συγγραφής.

 

Τα αβανγκάρντ διαδικτυακά έργα της έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε επιστημονικά περιοδικά, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ με διεθνή ακτινοβολία, ενώ η ίδια έχει βραβευθεί με το Dot Award for Digital Literature (2015) και το New Media Writing Prize (2016).

 

Η J. R. Carpenter εκδίδει βιβλία και χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως μέσο πειραματικής συγγραφής από το 1993. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα μας ξεναγήσει σε καινούρια και παλαιότερα διαδικτυακά έργα ποίησης και τέχνης. Θα μας μιλήσει για το πώς μέσα από την περφόρμανς, το έντυπο και τα ψηφιακά μέσα εξερευνούν θέματα όπως ο χώρος, ο εκτοπισμός, η κοινότητα και το περιβάλλον.

 

Βιογραφικό

H Carpenter γεννήθηκε στον Καναδά και κατοικεί στο Πλύμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας, ερμηνεύτρια και ερευνήτρια στα πεδία της Performance Writing, της Ψηφιακής Λογοτεχνίας, και της Αρχαιολογίας των Μέσων.

 

Τα πρωτοποριακά διαδικτυακά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει βραβευθεί με το Dot Award for Digital Literature (2015) και το New Media Writing Prize (2016). Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και το επόμενο βιβλίο της αναμένεται να εκδοθεί τον Απρίλιο του 2018, από τον εκδοτικό οίκο Penned in the Margins. (Πηγή: http://luckysoap.com)

 

Info

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

21 Μαρτίου 2018 | Ώρα: 19:00

Γαλαξία 2 & Ευρυδάμαντος (πίσω από το κτίριο της Στέγης)

Στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία.

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η ονομαστική προκράτηση θέσης στο [email protected] http://www.sgt.gr/gre/SPG2112/

Οδηγός Βιβλίου