Έρχεται στα ελληνικά το πολυαναμενόμενο «4 3 2 1» του Πολ Όστερ

Το μεγαλόπνοο μυθιστόρημα του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα κυκλοφορεί στις 26 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ επιστρέφει μετά από επτά χρόνια με το 4 3 2 1, ένα μεγαλόπνοο μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες πιθανότητές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής, που ήταν υποψήφιο στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Man Booker 2017.


Το πολυσέλιδο βιβλίο για το οποίο, όπως λέει ο συγγραφέας της «Τριλογίας της Νέας Υόρκης» σε συνεντεύξεις του, θέλει να τον θυμόμαστε, θεωρείται από πολλούς το magnum opus του, καθώς μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται όλα όσα τον απασχολούν ως συγγραφέα και ως άνθρωπο.


Το 4 3 2 1, που χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2017 από τις περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες είναι ένας στοχασμός για τον ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή και μιλά για όλα τα σημαντικά για τον άνθρωπο: τη φιλία, την οικογένεια, τον έρωτα, τη μοναξιά, την απώλεια, το θάνατο.


Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον.

 

Από αυτή την αφετηρία ξεκινούν τέσσερα παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές, που άλλοτε αντιφάσκουν κι άλλοτε συμπληρώνουν η μία την άλλη.


Η τύχη των οικογενειών τους αποκλίνει. Οι έρωτες, οι φιλίες και τα πάθη τους είναι αντίθετα.

 

Κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μεγάλο μυθιστόρημα, ενός από τους σπουδαιότερους στιλίστες της αμερικάνικης λογοτεχνίας, που αποτελεί σημαντικό λογοτεχνικό γεγονός.

 

«Το καλύτερο μυθιστόρημα του Όστερ... Ένα μεταμοντέρνο έπος που είναι τόσο εθιστικό όσο ένα μακροσκελές σίριαλ», σύμφωνα με τους Financial Times.

 

 


Info:

Πολ Όστερ, 4 3 2 1

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη

 

Οδηγός Βιβλίου