Ο πολυβραβευμένος Αυστραλός συγγραφέας Timothy Daly επισκέπτεται την Αθήνα

Με αφορμή το ανέβασμα του «Άνθρωπος στη Σοφίτα» ο δημιουργός του έργου θα υπογράψει τα βιβλία του και θα γνωριστεί με το κοινό

The LiFO team, 22.11.2017 | 16:15

Ο δημοφιλής Αυστραλός θεατρικός συγγραφέας Timothy Daly έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει τα βιβλία του, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Αφορμή για την επίσκεψη του δημιουργού είναι η παράσταση "Άνθρωπος στη Σοφίτα" και η έκδοση του έργου του από τις εκδόσεις Βακχικόν.

 

Το «Άνθρωπος στη Σοφίτα», που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την Γλύκα Στόιου, έχει βραβευτεί με το Patrick White Playwrights’ Award ενώ είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

 

Το έργο είναι βασισμένο σε ένα συνταρακτικό - όχι όμως και τόσο γνωστό - περιστατικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Έλμσχορν της ναζιστικής Γερμανίας δίνει καταφύγιο σε έναν Εβραίο. Ο πόλεμος τελειώνει, αλλά το ζευγάρι αποφασίζει να μην του αποκαλύψει την αλήθεια, καθώς εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την οικονομική του βοήθεια.

 

Αποκομμένος εντελώς από τον έξω κόσμο και πάντα ευγνώμων στο αντρόγυνο, ο Εβραίος παραμένει κρυμμένος στη σοφίτα του σπιτιού από τον Απρίλιο ως το Νοέμβριο του 1945. Ο χρόνος που περνάει αναπτύσσει έναν υποδόριο έρωτα ανάμεσα σε αυτόν και στη Γερμανίδα “σωτήρα” του.

 

Ο Timothy Daly είναι ο πιο πολυπαιγμένος Αυστραλός θεατρικός συγγραφέας σε διεθνές επίπεδο. Ηθοποιοί, όπως οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και Τζέφρι Ρας έχουν πρωταγωνιστήσει σε έργα του.

 

Το θεατρικό του Derrida In Love (2008) γράφτηκε αποκλειστικά για την υποψήφια για Όσκαρ Τζάκι Γουίβερ και πραγματοποίησε sold-out παραστάσεις στο Σίδνεϋ.

 

Info

29/11

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδρου 36, Μεταξουργείο, 210 5242211

Ώρα: 20:00

Μετά την υπογραφή των βιβλίων, θα ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης στις 21:00.

Οδηγός Βιβλίου