Συνάντηση λόγου και μουσικής στο κτήμα του συγγραφέα, Θωμά Κοροβίνη στο Πήλιο

Λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους

LIFOTEAM 24.5.2017 | 14:32

 

Ο συγγραφέας, τραγουδιστής, λαογράφος και ερευνητής, Θωμάς Κοροβίνης διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη συνάντηση λόγου και μουσικής, στο κτήμα του στο Πήλιο. Το Σάββατο 1 Ιουλίου λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους, ενώ παρεμβάλλουν μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια.

 

Θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Οι Διαφορετικοί» και στόχος η ανάδειξη της διαφορετικότητας ως φυσικού, ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος σε ποικίλα επίπεδα έκφρασής του. Στη διεύρυνσή του το θέμα αφορά στην μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, τις μορφές ρατσιστικής συμπεριφοράς και τις θεσμοθετημένες ή μη διακρίσεις.

 

Διακεκριμένοι ηθοποιοί παρουσιάζουν τα εξής δρώμενα: Η Νένα Μεντή ερμηνεύει αποσπάσματα από την ανατρεπτική νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη «Ο κατάδεσμος» με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας. Ο Μανώλης Μαυροματάκης παρουσιάζει σε αναλόγιο κομμάτια από την «Αριάγνη» του Στρατή Τσίρκα. Ο Μιχάλης Μητρούσης ερμηνεύει αποσπάσματα από το έργο του Εμμανουήλ Ροίδη «Ψυχολογία Συριανού Συζήγου» και ο Σταύρος Μερμήγκης παρουσιάζει σε αναλόγιο κομμάτια από «Τα Βερολινέζικα Χρονικά» του Γιόζεφ Ροτ.

 

Παρουσιαστές έχουν οριστεί οι δημοσιογράφοι Νόρα Ράλλη και Σάμι Καραμπουγιούκογλου, εισηγητές στο θέμα ο αγωνιστής συγγραφέας-δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, ο ψυχίατρος- σκηνοθέτης Στέλιος Κρασανάκης, ο ακτιβιστής Γιώργος Κολεμπας, ο  κοινωνιολόγος Κώστας Καλημέρης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Νανούρης και η εθνομουσικολόγος  Μιράντα Τερζοπούλου ενώ θα παρουσιαστούν και μικρά καλλιτεχνικά δρώμενα από τη Σούλα Χρισανίδου, την Μαρία Τεχνοπούλου, την Λουίζα Σολομών και την χορογράφο Βερονίκη Τσουγκράνη.

 

Οι- μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι- μουσικοί που θα πάρουν μέρος είναι οι: Λάζαρος Χαριτίδης- μπουζούκι, Δημήτρης Σφίγγος-  μπαγλαμάς, κιθάρα, Σταύρος Κρομμύδας- κιθάρα, Μαρία Φωτίου- τραγούδι, Δέσποινα Παγιούλα- τραγούδι και ο Βασίλης Βέτσος- κιθάρα, τραγούδι.

 

Καθώς η εκδήλωση κλείνει κάθε χρόνο με την έκδοση ενός πολυσυλλεκτικού βιβλίου, όπου συγκεντρώνονται κείμενα (ποιητικού, πεζογραφικού, δοκιμιακού χαρακτήρα), όσοι δημιουργοί λόγου ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος  –ανεξάρτητα από το αν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση-  μπορούν να στείλουν το σχετικό με το θέμα κείμενο τους (μία με μιάμιση σελίδα), μέχρι το τέλος του Μάη, στην διεύθυνση: [email protected].

 

Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00 | Είσοδος ελεύθερη | Κτήμα Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια του Πηλίου (12 χιλιόμετρα απ’ τον Βόλο, στο επίνειό του Πλατανίδια, στον Παγασητικό)| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938738043

 

Η διοργάνωση γίνεται με την  συνεργασία του Μουσείου Λαδιού και Ελιάς Πηλίου, που έχει την έδρα του στην Άνω Γατζέα Πηλίου.  

Οδηγός Βιβλίου