Δεν εμπνέονταν μόνο από τη ρητορική μίσους του Χίτλερ, αλλά και από την τακτική "Blitzkrieg": οι στρατιές των Ναζί την εποχή που κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμα τους στην Ευρώπη βρίσκονταν υπό την επήρεια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και αυτό ισχυρίζεται το βιβλίο ενός γερμανού συγγραφέα που μέσα στις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. 

 

Για την ακρίβεια στις 6 Οκτωβρίου ο Norman Ohler's θα δει σε ευρεία κυκλοφορία το βιβλίο του με τίτλο "Blitzed: Drugs in Nazi Germany" που δεν είναι παρά μία καταγραφή του τριπαρίσματος των γερμανών στρατιωτών στα μονοπάτια της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και στο πώς το Γ' Ράιχ ενθάρρυνε την παρασκευή και την κατανάλωση οπιούχων φαρμάκων, λίγο πριν τις βίαιες επιθέσεις των ναζιστικών στρατευμάτων σε κομβικούς στόχους. 

 

Όσο για τα στοιχεία και τα λοιπά ντοκουμέντα που παραθέτει στο βιβλίο ο Ohler, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό έχουν πιστοποιηθεί από τα κρατικά αρχεία των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Βάσει αυτών ήδη από το 1937 οι Ναζί παρασκεύαζαν μαζικά υψηλής ποιότητας μεθαμφεταμίνη σε χάπια, με το κωδικό όνομα Pervitin, ένα φάρμακο που μετά έγινε γνωστό ως ναρκωτικό των φτωχών, αλλά και ως φάρμακο που μπορούσε ο καθένας να βρει στα φαρμακεία. 

 

Βιβλίο αποκαλύπτει ότι οι στρατιές των Ναζί βρίσκονταν υπό την επήρεια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, όταν άλωναν την Ευρώπη
Φωτό: Getty Images

 

Φυσικά, στο βιβλίο αναφέρεται το γεγονός ότι ακόμη και κορυφαίοι αξιωματούχοι της γερμανικής πολεμικής μηχανής, ίσως να αγνοούσαν ότι αυτό που τους χορηγείται ήταν ένα ισχυρό ναρκωτικό. 

 

"Στις αρχές ο στρατός δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το Pervitin ήταν ναρκωτικό: οι φαντάροι νόμιζαν ότι ήταν κάτι σαν να πίνουν καφέ", αναφέρει μεταξύ άλλων και στη βιβλιοπαρουσίαση του ο "Independent". Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το απολύτως σίγουρο είναι ότι ο στρατός είχε κάνει χρήση του ισχυρού αυτού ναρκωτικού λίγο πριν την εισβολή στην Πολωνία το 1939. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι με εντολή του Φύρερ είχε γίνει παραγγελία για την παρασκευή 35 εκ. χαπιών.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο, ήταν ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ που πίστευε ότι τα συγκεκριμένα χάπια, όχι μόνο ενισχύουν το κίνητρο και τη μαχητικότητα των στρατιωτών, αλλά ταυτόχρονα τους χάριζαν ευφορία την ώρα της μάχης και τους κρατούσαν ξύπνιους για πολύ περισσότερο από αυτό που θα μπορούσε να αντέξει ένας ανθρώπινος οργανισμός.