Είμαι ακόμα εδώ, το βιβλίο φαινόμενο

Η απόλυτη ιστορία αγάπης κι έρωτα η οποία γεννιέται μέσα στο αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου

LIFOTEAM 30.5.2016 | 19:02


ADVERTORIAL

29 Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι όπως οι Mondatori στην Ιταλία, Hodder & Stoughton στην Αγγλία, Grand Central Publishing στις ΗΠΑ, Lindhardt & Ringhof στη Γερμανία αγόρασαν τα δικαιώματα για τη χώρα τους πριν καν προλάβει να κυκλοφορήσει στη Γαλλία.


Πρόκειται για την απόλυτη ιστορία αγάπης κι έρωτα η οποία γεννιέται μέσα στο αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου.


Αυτή, είναι σε κώμα μετά από ένα σοβαρό ατύχημα και νοσηλεύεται στο δωμάτιο 52. Οι γιατροί προσπαθούν να πείσουν την οικογένεια της να διακόψει την μηχανική υποστήριξη καθότι θεωρούν πως η περίπτωση της είναι τελειωμένη υπόθεση. Πόσο εύκολο είναι όμως να παρθεί μία τέτοια απόφαση; Πόσο εύκολα μπορεί ένας γονιός να δεχθεί να τραβηχτεί η πρίζα που κρατάει το παιδί του στη ζωή;


Αυτός, συναισθηματικά βασανισμένος και πληγωμένος συνοδεύει τη μητέρα του στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον άλλο της γιο που έχει τραυματιστεί σε αυτοκινητικό ατύχημα και βρίσκεται στο δωμάτιο 55.


Αυτή, εδώ και λίγες μέρες μπορεί και ακούει αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει.
Αυτός, αρνείται να δει τον αδελφό του και προσπαθώντας να ξεφύγει μπαίνει στο λάθος δωμάτιο.
Στο δωμάτιο 52 όπου επικρατεί απόλυτη ησυχία και μυρίζει γιασεμί. Οι μοναξιές τους συναντιούνται με έναν αλλόκοτο τρόπο.


Αυτός, τη βλέπει. Αυτή, τον φαντάζεται.
Αυτός ,της μιλάει. Αυτή, τον ακούει.


Θα μπορούσε να είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Στην πραγματική ζωή όμως η ωραία κοιμωμένη δεν ξυπνάει με ένα φιλί.


Με το Je suis la το πρώτο της μυθιστόρημα η Κλελί Αβίτ, μία 30χρονη καθηγήτρια φυσικής στη Νότια Γαλλία κατάφερε να κάνει το όνομά της γνωστό και περιζήτητο στον εκδοτικό χώρο με του ξένους εκδοτικούς οίκους να κονταροχτυπιούνται για να αγοράσουν τα δικαιώματα.

Στην Ελλάδα, η Mamaya, ένας εκδοτικός οίκος που αν και σχετικά καινούριος έχει μπει εντυπωσιακά δυναμικά στον εκδοτικό στίβο, κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα για αυτό το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα το οποίο και μόλις έβγαλε στην αγορά με τον τίτλο Είμαι ακόμα εδώ.


Ένα μυθιστόρημα όπου τα ηθικά διλήμματα μονομαχούν με τις σχέσεις και τους δεσμούς αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους.


Μία ιστορία όπου ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής τελικά είναι η ανθρώπινη επαφή. Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το πρώτο κεφάλαιο εδώ.