11ο Bazart της M art Manolioudakis στις 7 Δεκεμβρίου

Για την ενίσχυση των σκοπών των Παιδικών Χωριών SOS

** 5.12.2013 | 10:27

 

 Ετήσια συνάντηση τουλάχιστον εβδομήντα (70) εικαστικών, με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στις 7 Δεκεμβρίου 2013 με 24 Ιανουαρίου 2014 στο χώρο τέχνης M art Space Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος). Το φετινό Bazart Λόγο της μεγάλης προσέλευσης συμμετοχών το φετινό Bazart θα χωριστεί σε τρεις κατηγορίες με διαδοχικές ημερομηνίες διεξαγωγής.

Α. Έκθεση εικαστικών Περιλαμβάνει ζωγραφικούς πίνακες, φωτογραφία & γλυπτά. 7 με 17 Δεκεμβρίου του 2013.

Β. Έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών & design Περιλαμβάνει κεραμικά, κοσμήματα & αντικείμενα βιομηχανικού design. 19 Δεκεμβρίου του 2013 με 10 Ιανουαρίου του 2014.

Γ. Έκθεση χορηγών – Παιδικών Χωριών SOS

Περιλαμβάνει όλα τα έργα που δημιουργήθηκαν εμπνευσμένα από τις δράσεις των χορηγών. Το σύνολο των εσόδων διατίθεται για τους σκοπούς των Παιδικών Χωριών SOS 16 με 24 Ιανουαρίου 2014

 Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, δέκα χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία. Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά» και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

 

*****