Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί τo 8o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

Στη φετινή διοργάνωση, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα εικαστικά και ο χορός έχουν την τιμητική τους και συμπληρώνονται από ποιητικές αλλά και αφηγηματικές performances

LIFOTEAM 21.5.2018 | 18:53

Για 8η χρονιά, η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ θα κινείται στους ρυθμούς των 17 ομάδων του 8ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ» καθημερινά από την Κυριακή 20 Μαΐου έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

 

Ο καθιερωμένος πια θεσμός που εμπνεύστηκε και οργάνωσε η Τατιάνα Λύγαρη έχει σκοπό την ανάδειξη, ενθάρρυνση και προώθηση των νέων καλλιτεχνών της χώρας από όλες τις μορφές της Τέχνης.

 

Πηγή έμπνευσης γι' αυτό το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ αποτελούν τα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, όπου νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

 

Από το 2011 μέχρι σήμερα, 130 ταλαντούχες νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) έχουν παρουσιάσει έως σήμερα πρωτότυπες και ευρηματικές καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

 

Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί τo 8o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

 

Στη φετινή διοργάνωση, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα εικαστικά και ο χορός έχουν την τιμητική τους μαζί με ποιητικές αλλά και αφηγηματικές performances.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αναζητήσεις των νέων καλλιτεχνών αλλά και η θεματολογία των projects μετατοπίζονται σε πιο ανθρωποκεντρικά πεδία.

 

Η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση σε όλες της τις εκφάνσεις, η αποφυγή της μοναξιάς και η ανάγκη για συνύπαρξη, η επίδραση του χρόνου, ο ψυχικός εγκλεισμός και η ανάγκη απελευθέρωσης, η διαχείριση της απώλειας αλλά και ο εναγκαλισμός της ζωής, η επίδραση των αναμνήσεων, οι ποικίλοι αποχαιρετισμοί και τα καλά κρυμμένα συναισθήματα αποτελούν το αντικείμενο έρευνας και ενδιαφέροντος της νέας γενιάς.

 

Εκτός από τον χώρο του New Wagon, το Φεστιβάλ επεκτείνεται και στα υπόλοιπα βαγόνια και την Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας, προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό θέαμα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου όλες οι Τέχνες συνυπάρχουν σε έναν απρόσμενο χώρο.

 

Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί τo 8o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

 

Info:

Το φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του χθες, 20 Μαΐου, και παρουσιάζεται καθημερινά έως και τις 3 Ιουνίου από τις 7.30μμ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου.

Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 7.00 μμ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας.

Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

 

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»


Τηλ. 210 9237076, fax 210 9240108
[email protected]

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, (Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως)
10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί τo 8o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός