Ημερίδα αφιερωμένη στον αρχιτέκτονα Δημήτρη Φιλιππίδη στο Μουσείο Μπενάκη

16 ομιλητές, καθηγητές Πανεπιστημίων, αρχιτέκτονες, εικαστικοί και αρχαιολόγοι μιλούν για το έργο του

The LiFO team, 11.5.2018 | 12:42

Ένα μονοήμερο αφιέρωμα στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα και Ομότιμου Καθηγητή  ΕΜΠ, Δημήτρη Φιλιππίδη φιλοξενεί το Σάββατο 12 Μαΐου το Μουσείο Μπενάκη με αφορμή τον τιμητικό τόμο του που εκδίδεται από τις εκδόσεις «Μέλισσα».

 

Στην ημερίδα θα είναι προσκεκλημένοι 16 ομιλητές, καθηγητές Πανεπιστημίων, αρχιτέκτονες, εικαστικοί και αρχαιολόγοι, οι οποίο θα αναφερθούν στον τιμητικό τόμο, το συγγραφικό έργο, την διδασκαλία και την πολυσχιδή διαδρομή του Δημήτρη Φιλιππίδη. Την Ημερίδα θα κλείσει με την ομιλία του ο ίδιος ο τιμώμενος αρχιτέκτονας.

 

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης γεννήθηκε το 1938, είναι αρχιτέκτονας διπλωματούχος ΕΜΠ (1962). Διετέλεσε καθηγητής πολεοδομίας και σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Εργάστηκε σε διάφορα γραφεία εκπονώντας αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες (1964-1995) και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς.

 

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και κριτικές βιβλίων για την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων.

 

Έχει επίσης γράψει ικανό αριθμό βιβλίων για την νεοελληνική αρχιτεκτονική, την πόλη και την πολεοδομία αλλά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και έχει επιμεληθεί αφιερώματα και μονογραφίες Ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων.

Την ημερίδα, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει ο ιστότοπος: triantafylloug.blogspot.com και ο εκδοτικός οίκος «Μέλισσα».

 

Ο τιμητικός τόμος που θα παρουσιαστεί στην ημερίδα περιλαμβάνει 56 κείμενα διακεκριμένων επιστημόνων με ποικίλη και ενδιαφέρουσα θεματολογία.

 

Info:

Σάββατο 12 Μαΐου

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Ώρα: 12:00-19:00

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός