Το Pirate Party του ανατρεπτικού Paul McCarthy προβάλλεται στο Bios

Ένα παρακμιακό και γκροτέσκο οργίο με πολύ αιματηρό κέτσαπ

LIFOTEAM 26.4.2017 | 16:17

 

Στο πλαίσιο του En Lefko Film Festival, ο Νeon παρουσιάζει το Pirate Party του Αμερικανού καλλιτέχνη Paul McCarthy και του γιου του Damon McCarthy, στο Bios.

 

Η τετράπτυχη προβολή του Paul McCarthy Pirate Party, 2005, είναι μια οπτική φαντασμαγορία ενός παρακμιακού και γκροτέσκου οργίου με πολύ αιματηρό κέτσαπ, ανθρώπινα προσθετικά μέλη και αλλόκοτα συμβάντα. Οι πρωταγωνιστές του συμπεριλαμβάνουν φιγούρες-καρικατούρες όπως ο Osama Bin Laden και ο George Bush που εκτελούν πολύ περίεργες πράξεις αιχμαλωσίας και διαμελισμών σε μια αιματοβαμμένη σκηνή. Οι εικόνες αντικατοπτρίζουν μία αχαλίνωτη έκρηξη δημιουργικότητας σ’ ένα σκηνικό ενός κόσμου που έχει πάει τρομακτικά στραβά.

 

Ο Paul McCarthy (γ. 1945) είναι Αμερικανός καλλιτέχνης που συμπεριλαμβάνει στην πρακτική του την performance, τη γλυπτική και το φιλμ. Αντλώντας έμπνευση από την αμερικανική ποπ κουλτούρα και το έργο του Joseph Beuys, ο McCarthy δημιουργεί περίπλοκα έργα που αποτελούν κριτική στον καταναλωτισμό και την τέχνη. Μεταξύ των επαναλαμβανόμενων θεμάτων που απαντώνται στο έργο του, είναι ο καυτηριασμός του αρχετυπικού αρσενικού ζωγράφου, όπως διαφαίνεται στο έργο του Painter (1995), όπου απεικονίζεται ένας ανόητος, αλαζόνας καλλιτέχνης. Έργα του Paul McCarthy φιλοξενούνται στις συλλογές των Guggenheim Museum στη Νέα Υόρκη, της Tate Gallery στο Λονδίνο και Smithsonian Museum of American Art στην Ουάσινγκτον, μεταξύ άλλων. Ο McCarthy ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες.

 

Pirate Party, Paul and Damon McCarthy

Ημερομηνίες προβολών: Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 8μμ - 9.30μμ & 9.30μμ - 11μμ και Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 8μμ - 9.30μμ & 9.30μμ - 11μμ

BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Κατάλληλο μόνο για Ενηλίκους
Απαραίτητη η γονική συναίνεση για παιδιά κάτω των 17 ετών

 

Το Pirate Party του ανατρεπτικού Paul McCarthy προβάλλεται στο Bios
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός