Έρχεται το Fast Forward Festival 2017

Το καλλιτεχνικό φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 14 Μαΐου και θα περιλαμβάνει δράσεις εντός και εκτός της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

LIFOTEAM 21.4.2017 | 12:52

 

To Fast Forward Festival είναι πάλι εδώ, με παγκόσμιες πρεμιέρες και αναθέσεις της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Από 2 έως 14 Μαΐου διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εμπλέκουν τους θεατές σε ισχυρές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

 

Ανακαλύψτε ξανά τον Πειραιά μέσω ενός audio-walk mapping, φορτισμένου από ιστορικές μνήμες (Akira Takayama & Port B, Piraeus / Heterotopia). Δείτε σε πρωτότυπο φιλμ την πραγματικότητα του Πειραιά μέσα από τις ιστορίες των κατοίκων του (Hikaru Fujii, Piraeus / Heterochronia). Γίνετε μάρτυρες της «εξαφάνισης» της πλατείας Ομονοίας (Gregor Schneider, Invisible City). Περιηγηθείτε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που αντανακλά το σκοτεινό είδωλο της Φουκουσίμα (Chim↑Pom, Kenji Kubota, Eva & Franco Mattes και Jason Waite, Don't Follow the Wind). Πάρτε μέρος σε ένα πενθήμερο σεμινάριο με μορφή ταινίας (We Refugees, A Scenario for a Schizoanalytical Seminar, από τους Ayreen Anastas & René Gabri). Μπείτε στη λαβυρινθώδη εγκατάσταση ζωντανών ταμπλό με ενοίκους της πρόσφυγες, μετανάστες, ακτιβιστές και διερμηνείς, σε μια σουρεαλιστική περιήγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κρίσης (Brett Bailey, Sanctuary). Αναζητήστε τα παιδιά που διέσχισαν κάποτε τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, στις νέες τους πατρίδες (Rimini Protokoll / Daniel Wetzel, Evros Walk Water 1 & 2). Καταδυθείτε στα άδυτα ενός τρένου του τρόμου για να ξορκίσετε ό,τι σας φοβίζει (Dries Verhoeven, Phobiarama). Συνταξιδέψτε σε ένα βαν με τους περφόρμερ προς άγνωστο προορισμό (Ζωή Δημητρίου, Peregrinus). Παρακολουθήστε ένα συγκλονιστικό χρονικό μοναξιάς και συντροφικότητας, καταστροφής και επιβίωσης στο Τσερνόμπιλ (BERLIN, Zvizdal [Holocene #6], [Chernobyl – so far so close]). Τέλος, μη χάσετε το διεθνές συμπόσιο Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά, που συνδιοργανώνεται από τη Στέγη και τον οργανισμό Creative Time της Νέας Υόρκης.

 

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800

2 – 14 Μαΐου 2017
Εντός και εκτός Στέγης

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://www.sgt.gr

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός