Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου»

H δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζει την μυστηριώδη Νηίθ, την γηραιότερη από τους θεούς

LIFOTEAM 28.3.2017 | 14:54

 

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

 

Μετά από δώδεκα θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «την Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου». Πρόκειται για ένα σύνολο χάλκινων αναθηματικών αγαλματίων της πανίσχυρης και αρχέγονης αιγυπτιακής θεότητας Νηίθ, που παρέμεινε κυρίαρχη στην χώρα του Νείλου από την τέταρτη χιλιετία π.Χ. μέχρι και τον 4ο αι. μ.Χ. Η «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου» αναδύθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 22 Μαΐου 2017.

 

Στις 7 και 28 Απριλίου ημέρα Παρασκευή και στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την «Μοναδική και μυστηριώδη Νηίθ, την γηραιότερη από τους θεούς» και τις ποικίλες όψεις της θρησκευτικής λατρείας στην μαγική γη του Νείλου.

 

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Info: 213 214 4891

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός