Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

Θεατρικές παραστάσεις, μουσική, live events και πολύς χορός

LIFOTEAM 20.12.2016 | 12:39

Διαλέξαμε και σας προτείνουμε δέκα events για την παραμονή των Χριστουγέννων:

 

 

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!
 

Xmas Ball at -1 w/ K.atou, Chevy, Blue Lagoon, Miss Linenwood

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, το six d.o.g.s υποδέχεται στο υπόγειο μια τετράδα απο φοβερούς DJs για ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party, με έμφαση στον electronic disco και left-field house ήχο.

Η αγία τετράδα αποτελείται από την resident DJ του Revolt! και άξια πρέσβειρα της ελληνικής dance σκηνής στο εξωτερικό, Κ.atou, τον resident-συνιδρυτή του Κορμοράνου DJ Blue Lagoon, τον Chevy, resident και συνιδρυτή του mobile party Needless αλλά και του six d.o.g.s και τέλος την Miss Linenwood, μια από τις πιο ξεχωριστές γυναικείες DJ παρουσίες στην πόλη.

six d.o.g.s basement, Ώρα Προσέλευσης: μετά τα μεσάνυχτα, είσ.: είσοδος ελεύθερη

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!


Trashathon Xmas Eve 2016

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  το Trashathon το αγαπημένο πάρτι χαράς και κακού γούστου, με DJ τον Ηλία Φραγκούλη επιστρέφει στο Bios. Γνωστό από τό 2009 θα ανασύρει και φέτος από το παγκόσμιο ρεπερτόριο τραγούδια που ο πολιτισμός και η ανθρωπότητα θα ήθελαν να ξεχάσουν.   Dress code: Oπωσδήποτε κάτι γιορτινό: ένα λαμπιόνι (μπαταρίας), μια φάτνη (ολόκληρη) ή ένα κλαδί στολισμένο!

BIOS.Tesla, Πειραιώς 84, Ώρα Προσέλευσης: 11:00μ.μ., Είσοδος Ελεύθερη

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!
 


Χαριτοδιπλωμένος, Πωλίνα, Μπίγαλης στο Christmas 80s PARTY

Οι τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες του 80 έρχονται με δώρα τα τραγούδια τους και το μοναδικό τους κέφι για να μας   ξεσηκώσουν με ένα 80s-90s live happening! Μαζί τους οι Polis και ο showman Δημήτρης Κίκλης.
Ετοιμαστείτε για  «Πάμε για τρέλες στις Σευχέλες», «Ροζ Μπικίνι» ,«Του Αιγαίου τα Μπλούζ», «Πους Απς»
«Κατερίνα», «Σοκολατί», «Μου λείπεις», «Έτσι σε θέλω», «Το καπελάκι», «Lost in the Night"  και after – Party με όλα τα 80s και 90s Super Hits!

Κύτταρο, Hπείρου 48 & Αχαρνών, Ώρα έναρξης: 10.00μ.μ., Εισ.: €15

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

 

Perestroika: Blend with Hito + Mikee, Manolaco, Nico Rac

Παραμονή Χριστουγέννων με ασιατική αύρα στο main stage του six d.o.g.s. Το Blend υποδέχεται τη Hito μια από τις ιδιαίτερες φιγούρες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Η Γιαπωνέζα Resident DJ των ENTER.Sake Events του Richie Hawtin, θα μας παρασύρει σε μια techno asian fusion μουσική εμπειρία, με τον minimal και ambivalent ήχο της, τον οποίο «αντλεί» αποκλειστικά από βινύλια. Μαζί της οι Mikee, Manolaco, Nico Rac

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Ώρα Προσέλευσης: μετά τα μεσάνυχτα, είσ.: €17

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

 

Kondaktor, Zorz, Paul Bennett, Sepho

Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο άντι- χριστουγενιάτικο party στο Ρομάντσο! Παραμονή Χριστουγέννων και το Ρομάντσο Club έχει ετοιμάσει ένα –όχι τόσο- γιορτινό Lineup πόυ όμως θα προκαλέσει ρωγμές στο ιστορικό κτίριο!

Ο Kondaktor, είναι συνιδρυτής της experimental/techno ετικέτας Modal Analysist και τα DJ sets του ποικίλλουν, κινούμενα ανάμεσα σε deep techno μέχρι funky ήχους και από σκοτεινή/ατμοσφαιρική μουσική μέχρι Chicago house. Ο Zorz (Γιώργος Αγγελίδης) έχει επιρροές από την φωτεινή disco και soul-funky των 70's, την αισθησιακή house του Chicago μέχρι την σκοτεινή και επαναστατική σκηνή του Detroit και του Birmingham ενώ ο dj και παραγωγός Paul Bennett, υπογράφει κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Ο Sepho είναι DJ και παραγωγός με house, ambient, electro και techno ήχους. Οι μουσικές επιρροές του είναι καλλιτέχνες όπως οι: Aphex Twin, Omar S, I-F, Moodyman, Robert Hood, Mr.G, Delta Funktionen, και Drexciya.

BIOS Ρομάντσο club, Αναξαγόρα 3-5, Ώρα Προσέλευσης: 11:30μ.μ., Είσοδος Ελεύθερη

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

 

25 Χρόνια Άγαμοι θύται, Silver Anniversary!

Οι Άγαμοι Θύται έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα τα τελευταία 25 χρόνια. Οι παραστάσεις-βαριετέ που στήνουν (διάρκειας ποτέ κάτω από 3 και μισή ώρες), έχουν πάντα κέφι, φαντασία, χιούμορ, άφθονο γέλιο και τη μουσική στον πρωταγωνιστικό ρόλο γι'αυτό και ο κόσμος που τους ακολουθεί πιστά σε όλη τους την καριέρα, πάντα ζητάει κι άλλο!
Επί σκηνής, πρωταγωνιστούν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος και το φοβερό κωμικό δίδυμο Lucchettino. Χορεύουν: Αλεξάνδρα Γρηγορίου, Μαρία Κοσμάτου, Άννα Μάγγου, Βαρβάρα Νεμπή
Passeport Kεραμεικού, Κεραμεικού 58, Ώρα έναρξης 11.00μ.μ., Εισ.: €13-35

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!
 


Jumpin'Up, Jive & Swing 

Η μπάντα  Jumpin' Up με όχημα της το jive, το swing και το rhythm & blues της δεκαετίας του  '40 και του '50 με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που βγαίνει μέσα από την καρδιά του blues, του swing, του rock 'n' roll έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δώσουν μια πραγματικά γιορτινή jazzy ατμόσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα.  

Το line-up τους αποτελείται από τους: Tony Marino (entertainer), Giuseppe Montalbano (Κιθάρα), Andrea Di Fiore (κοντραμπάσο), Peppe Falzone (ντραμς). Μαζί τους οι Ciccio Leo (πιάνο), και οι Carmelo Sacco, Michele Calamela, Nicola Genualdi (σαξόφωνα). 

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Ώρα έναρξης: 10/30μ.μ. Εισ.: € 20-45

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

 

Sankara - Aπόδραση από τη λογική

Ο κορυφαίος illusionist σας επιφυλάσσει για τους μικρούς και μεγάλους θεατές, το απόλυτο ρεσιτάλ performance  ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων, με άσο στο μανίκι του τα νέα του μαγικά και το μοναδικό του χιούμορ.
Η κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου μετατρέπεται κάθε φορά σε ένα φανταστικό και διαδραστικό κόσμο όπου ο καθένας σας συμμετέχει με τον δικό του τρόπο, βιώνοντας έτσι την μαγεία σε πρώτο πλάνο. 

Για τον Sankara, είναι εύκολο να πείσει πως δεν υπάρχει ανέφικτο, και να παρασύρει το κοινό στην δική του διάσταση, σε μια απόδραση από τη λογική! Guest Star: Skyman The Mentalist

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ., Εισ.: €8-10

 

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα; 10 προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

 

 
Ζιζέλ

Η Ζιζέλ, τo έργο φαινόμενο στην ιστορία του μπαλέτου επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το έργο, ξεχασμένο στην Ευρώπη για πολλά χρόνια, στις αρχές του 20ού αιώνα άρχισε να περιλαμβάνεται ξανά στο ρεπερτόριο μεγάλων σχημάτων με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον  ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού ενώ ο ομώνυμος ρόλος  αποτελεί έως σήμερα την ύψιστη πρόκληση για την καθιέρωση μιας χορεύτριας κλασικού μπαλέτου. Η Ζιζέλ δεν γερνάει ποτέ, γιατί είναι ένα έργο που φωτίζει πηγαία υναισθήματα, όπως ο έρωτας, η ζήλεια, η προδοσία και πάνω από όλα περιγράφει την τεράστια αγάπη που καταφέρνει να ξεπεράσει τον θάνατο για να προστατεύσει την ίδια τη ζωή.

Από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, τον ρόλο της Ζιζέλ ερμηνεύουν οι Μαρία Κουσουνή και Ελεάνα Ανδρεούδη, ενώ τον ρόλο του κόμη Άλμπρεχτ ερμηνεύουν οι Βαγγέλης Μπίκος και Ίγκορ Σιάτζκο. Στον ρόλο της Μύρτας οι Όλγα Ζουρμπινά και Αριάδνη Φιλιππάκη ενώ στον ρόλο του Ιλαρίωνα οι Στράτος Παπανούσης, Γιώργος Βαρβαριώτης και Αγάπιος Αγαπιάδης.
Συμμετέχουν οι Α' Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Coprs de Ballet της ΕΛΣ.
Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνουν οι Ηλίας Βουδούρης και Ζωή Ζενιώδη.

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Ώρα έναρξης: 8.00μ.μ., Εισ.: €15 -45

 

 

Δημήτρης Καλαντζής 6tet, feat. Μαρίζα Ρίζου - Αθηνά Ρούτση

Χριστούγεννα και τζαζ στο Gazarte. Eορταστική ατμόσφαιρα με άρωμα από το παρελθόν, στο μουσικό πρόγραμμα που θα ακουστούν πο δύο τελευταίες δουλειές του Δημήτρη Καλαντζή και μουσική σουίνγκ, κέφι και συγκινήσεις με τις  φωνές της Μαρίζας Ρίζου και την Αθηνάς Ρούτση. 

Gazarte Main Stage, Ώρα έναρξης: 10.45μ.μ., Εισ.: €10-31